Update dat z tabulky a zmena poradia – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Update dat z tabulky a zmena poradia – PHP – Fórum – Programujte.comUpdate dat z tabulky a zmena poradia – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tayson0
Stálý člen
2. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravim
Mam tabulku vypisanu kde si vytahujem data z MySQL. ta tabulka ma v prvom stlpci nejake meno a potom a nejake piezvisko a potom cislo mobilu. Chcem ze ak mam pod sebou vypisane data teda celu tabulku a kliknem na hocijake meno v stlpci tabulky tak ma hodi na iny skript kde budu vsetky udaje natiahnute v textboxoch a spravim update. V podstate vsetko by som vedel ale neviem ci mam pri vypise z tabulky pouzit href pri kazdom mene alebo ako to mam spravit.

A druha vec sa tyka ze mam vypisane mena a v hlavicke tabulky kliknem a zmeni sa poradie od Z po A alebo opacne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
Reklama
Reklama
sakal910
Stálý člen
4. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 Tayson
Ahoj,

tak tu druhou věc, to řazení, uděláš například tak, že to hodíš jako odkaz na stéjný script akorát si v GETu předáš proměnnou podle čeho/jak řadi a v SQL dotazu si přidáš ORDER BY a podle čeho to chceš řadit.

A první věc buď uděláš tak jak píšeš ( u každého jména uděláš odkaz ) ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
sakal910
Stálý člen
4. 9. 2014   #3
-
0
-

#1 Tayson
Další možností je to udělat JS, mrkni se třeba na knihovnu DataTable, ta umí i editovat pole přímo v tabulce, řazení, stránkování, vyhledávání, atd... ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
Tayson0
Stálý člen
4. 9. 2014   #4
-
0
-

#2 sakal91
No spravil som to cez odkaz a pridal ORDER BY a potom som pouzil prikaz switch takze to funguje bez problemov. No a ta prva vec sa tyka toho ze som vsetky zaznami spravil ako odkazy ale problem je v tom ze ked predavam hodnotu alebo teda id toho odkazu v href tak je to vidno hore v prehliadaci co moze zneuzit utocnik a vpisat tam hore hociake cislo a dostat sa k hociakemu zaznamu takze by som to potreboval nejako osetrit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
sakal910
Stálý člen
4. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 Tayson
Nvm kde a jak přesně ti to všechno funguje, ale pokud tam máš nějaký login, uživ. role atd.. tak normálně jen omez práva že každý bude moct upravovat jen svoje záznamy, popřípadě superadmin všechny :) Více ti asi neporadím když nevím jak ti to všechno funguje a podrobnosti :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Update tabulky — založil Pebble

Update tabulky — založil Pebble

Update join tabulky — založil rimi

UPDATE tabulky se Selectem — založil marthy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý