Styl psaní www stránek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Styl psaní www stránek – PHP – Fórum – Programujte.comStyl psaní www stránek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavelv0
Stálý člen
4. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak tvořit www stránky. Jde mi především o členění celého webu do souborů. Rád bych dostal vysvětlení na příkladu: Normální web, ne nijak obsáhlý, s jednoduchým menu, cca 8 položek. Můj přístup je takový, že vytvořím hlavní soubor index, se záhlavým a zápatím stránky. Jednotlivýma položkama v menu poté includuji další podstránky. Takto mi to přijde rozumné a vyznám se v tom.

Samotný web poté píši většinou v php kodu. Jedná-li se o krátké kódy, využiji echo nebo print, při delších ukončím php a píši rovnou html. Ve výsledku to pak vypadá takto: 

<?php 
if(podminka){
?>
<p>Zde je kus HTML kodu<br>
psaný mimo PHP
<?php

}
else
echo "<br>";


Je to prasečina, nebo standartní postup? Jak to napsat úhledněji?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
Reklama
Reklama
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 Pavelv
Myslíš šablony - tak si to vygoogli... Šablony jsou nejlépe řešeny v ASP.NET za pomoci MasterPage, UserControl, ViewPage,... Zde to skutečně jinak nejde, než za pomoci rozvětvení na základě GET/POST/... Tedy já preferuji pole, do kterého dosadím hodnotu stránky... (Čímž dostanu název souboru a ten includuji.) Je údajně dobré do konfiguračního PHP souboru přidat REGEX, který převede lomítkový zápis na QueryString. Můžeš tak používat $_GET i na www.ddd.com/…a/podstrana/... (V QueryStringu to pak bude cca takto: www.ddd.com?…) I když já osobně nechápu proč by měla být URL lidsky čitelná - především když je pak zbytečně dlouhá. (a=1&b=2 a pak nějaký enum (pro orientaci v kódu), či tak a nevidím problém.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Pavelv0
Stálý člen
4. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 Matěj Andrle
.Net bych se raději vyhnul. Jedná se o malé projekty proto se mi PHP líbí více. Co se týče šablon, našel jsem jen ukázku například zde. Jaké to má výhody psát takto web? Dle mého názoru to je nepřehledný, a výpočetně i více náročné při volání několika funkcí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #4
-
0
-

#3 Pavelv
Vždyť jsem popsal jak na to jít...

include $_GET["page"].".htm";


A případně uděláš mapu - pokud nechceš, aby názvy souborů odpovídaly QueryStringu:

$map = array("key1" => "value1");
include $map[$_GET["page"]].".htm";

Atp. Možností je mnoho - prostě to slepte jak to vyjde a do konfiguráku, jak jsem psal, můžete strčit převod lomítkové adresy na QueryString...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #5
-
0
-

#1 Pavelv
Podle mne je to docela standardní prasečina, tedy nic neobvyklého. Osobně dávám přednost tomuto zápisu: 

<?php 
if (podminka) {
    echo <<<HTML
<p>Zde je kus HTML kodu<br>
psaný mimo PHP
HTML;
} else {
    echo "<br>";
}

... i když používání "else" se vyhýbám velkým obloukem, takže v mých skriptech ho budeš hledat docela dlouho. Také jsem se odnaučil psát HTML do PHP, ale to je jiná kapitola.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #6
-
0
-

#5 Kit
Však to můj způsob umožňuje! Vždy mám PHP index a ten includuje HTML soubory - lepí je na základě map, nikoliv podmínek. Takže u mě nenajdeš ani if... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #7
-
0
-

#6 Matěj Andrle
Jaké HTML soubory? Nepoužívám je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #8
-
0
-

#7 Kit
Také jsem se odnaučil psát HTML do PHP, ale to je jiná kapitola.

Kam tedy píšeš HTML? Já do *.htm. Je jedno kam - prostě je to oddělené a PHP si to includuje. Tak nedělej zase ty tvé nesmysly a raději přemýšlej co píšeš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #9
-
0
-

#8 Matěj Andrle
HTML píši do šablon - tedy do souborů XSLT.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #10
-
0
-

#9 Kit
Šablona? Já bych spíše řekl preprocesor jako třeba SASS/LESS pro CSS... Každopádně nechápu proč zde větvit, když stačí jediné include a k tomu mapka souborů s klíči dle QuerStringu atp. To je celé. Více nebylo co rozebírat, jenže s tebou vždy je... :D Jen jsem upozornil, že tvé upozornění můj postup velice snadno umožňuje. A autor se pídí po neprasečím řešení - proto mu předkládám asociativní pole. Odpověď to však nemění - ano Pavelv, takto postupuj...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #11
-
0
-

#10 Matěj Andrle
Tady jsme jen řešili změnu kontextu PHP a HTML. Běžně se používá, ale já se tomu vyhýbám. Buď použitím Heredoc (viz výše), anebo použitím šablony XSLT u náročnějších projektů, kde potřebuji rychlou odezvu.

Uvedený příklad od Pavelv je natolik krátký, že se nevyplatí použití žádného include ani šablony. Tvé řešení neumožňuje vložit do těch includů žádná data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #12
-
0
-

#10 Matěj Andrle
Jen tak mezi námi: XSLT není preprocesor, ale procesor. Jeho výstupem není skript, ale finální produkt - např. HTML, který se přímo předá klientovi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #13
-
0
-

#12 Kit
HTML je script! Vždyť se musí dále parsovat atd. Výstupem SASS/LESS je CSS - to by byl také procesor... Tedy když je SASS preprocesor, pak musí být i toto... Už jen pro fakt, že HTML není to, co vidí uživatel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #14
-
0
-

#13 Matěj Andrle
Uživatel vidí HTML, když chce. Ty snad ne?

SASS/LESS budou asi také procesory. Tedy pokud neběží u klienta - tam by to byly preprocesory.

JPEG, GIF a PNG se u klienta také parsují.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #15
-
0
-

#14 Kit
Na stránkách LESS je prerpocessor - tak nechoď za mnou. Já jsem učenec oficiálných zdrojů a ty uvádějí všechny tyto nástroje jako preprocesory...

Less is a CSS pre-processor, meaning that it extends the CSS language, adding features that allow variables, mixins, functions and many other techniques that allow you to make CSS that is more maintainable, themable and extendable.

Less runs inside Node, in the browser and inside Rhino. There are also many 3rd party tools that allow you to compile your files and watch for changes.

http://lesscss.org

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kowalsky950
Stálý člen
4. 9. 2014   #16
-
0
-

Ach jo, kdybyste se přestali hádat, jste jak malí. Abysme si trošku ujasnili definice:

preprocessor is a program that processes its input data to produce output that is used as input to another program.

 To znamená že LESS i SASS jsou preprocessory. HTML ale preprocessor není, protože jej prohlížeč naparsuje a přímo zobrazí, nepředává tyto naprasované data dál.

Dále, HTML rozhodně není script! Je to značkovací jazyk, ne scriptovací, proto také nemůže být script.

#1 Pavelv
Teď abych odpověděl na otázku. Rozhodně to nedělej!! Z hlediska správného postupu (na který se ty ptáš) by měl být oddělený výstup a logika aplikace. Abys mohl jedno nebo druhé vyměnit, aniž by se to dotklo zbytku programu. Ukážu ti to na příkladě. Představ si že máš různé HTML pro PC a mobil a máš nějakým způsobem možnost kontrolovat z čeho uživatel přišel. Jak bys to teď vyřešil? kdybys to měl provázané, musel bys u KAŽDÉHO výstupu dát další podmínky jestli je z mobilu nebo z PC a podle toho něco vypsat. A kdybys chtěl mít rozdíle rozložení? Tak se z toho po****. Proto se odděluje výstup od logiky. Těmi pár funkcemi se netrap, nevytváříš AAA hru, takže až tak přísnou optimalizaci řešit nemusíš (opět příklad, procesor 2,5GHz zvládne 2,5 miliard operací za sekundu, zavolání funkce je max 5 operací, o tom by ti víc řekl Matěj, takže zas až tak hrozné to není).
Vytvoříš si externí soubor, a potom dáš do PHP jenom include toho souboru. Tím se ti i sám vypíše. Proměnné, které máš definované na úrovni toho include ti zůstanou i v tom souboru, takže je můžeš používat.
Takže za mě ti říkám ať odděláš výstup od logiky aplikace, a pouze includuješ. Tak jak radil Matěj, ale rozhodně netvoř špagety kod :)


S pozdravem
Patrik Valkovič

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:cbb6:9872:...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #17
-
0
-

#16 Kowalsky95
Bod první - NIKDO netvrdí, že HTML je preprocesor, nýbrž já tvrdím, že XSLT! Další bod - větvení dělá špagety, leč já právě navrhuji mapu - asociativní pole! Jsi tak trochu mimo, pročež se raději nevměšuj, když nerozumíš... A nikdy jsem nepsal, že HTML je scriptovací jazyk! Tvrdil jsem, že je to script. Což je sice nepřesné, leč v kontextu myšleno tak, že to není konečný produkt. (Je interpretovaný, poněvadž přijímá dynamické změny.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kowalsky950
Stálý člen
4. 9. 2014   #18
-
0
-

#17 Matěj Andrle
A řekl jsem něco jinak? řekl jsem že HTML preprocesor není, ale že SASS a LESS jo, protože Kit tvrdil že ne.

K bodu číslo dvě, jak bude includovat soubory už je druhořadé. Jestli je bude includovat z mapy nebo podle nějakých podmínek už je fuk. Důležité snad je, že nebude mít dohromady HTML a PHP ne? :) O postupu jak to má udělat jsem neřekl vůbec nic ;-)

A já jsem neřekl že je HTML scriptovací jazyk, Řekl si, že HTML je script, což není protože NENÍ scriptovací jazyk. Jinak co se HTML jakožto interpretovaného jazyku týče, taky bych byl celkem na pochybách....

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:cbb6:9872:...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #19
-
0
-

#18 Kowalsky95
Upravil jsem předchozí příspěvek. Za tím co jsem napsal si stojím - HTML není konečný výsledek, proto je i XSLT preprocesor. Já poradil přesně jak udělat neprasečí kód a ty jsi mě nařkl, že radím jít do špaget. Naopak můj systém nejen, že odděluje HTML od PHP, ale také data od logiky. V jednom souboru může mít mapy, v dalším pak použití - na jediném řádku... Osobně preferuji používání konstant, kteréžto právě nechávám ladem v datových souborech. A pouze ty jsi začal řešit co je HTML - to tu nikdo neřešil... :D (tedy v rámci otázky programu, jež jej používá)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kowalsky950
Stálý člen
4. 9. 2014   #20
-
0
-

#19 Matěj Andrle
A můžeš mi přepsat pastáž kde jsem tě tak šerrrredně nařkl? Ještě jsme na konci uvedl "Tak jak radil Matěj, ale rozhodně netvoř špagety kod ". Myšleno stylem že má použít tvoji verzi ale ne špagety kod (jak radil Kit).

To co je HTML jsem začal řešit já, protože script to rozhodně není. Ono nic co se týče grafiky přece není konečný výsledek. Vše se musí nějak interpretovat (včetně .png .jpg,..... souborů). Jsou tedy i tyto soubory tyvořeny preprocesory? Řekl by to někdo o nich? Proto se nedomnívám že ani HTML je preprocesor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:cbb6:9872:...–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #21
-
0
-

#20 Kowalsky95
Kde že jsem radil psát špagetový kód? Naopak jsem důrazně proti špagetám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #22
-
0
-

#20 Kowalsky95
Poslední věta nedává smysl, tak netuším jak to myslíš. Však je ale rozdíl uchopit slovo script a udělat z něj přídavné jméno! CSS řeší JENOM vzhled - proto je logické, že to musí být jak píši. Jinak by to nedávalo smysl. Vše co je interpretované není scriptovací jazyk! Vše co je script není vytvořeno scriptovacím jazykem! Obrázky jsou rozhodně konstantní - konečné. Že se dají editovat, to je věc jiná. HTML je skutečně interpretovaný - protože to není jen kus kódu v RAM, nýbrž je to celé dynamické a lze měnit jakoukoliv část...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #23
-
0
-

#22 Matěj Andrle
Pleteš se. HTML se v paměti nijak nemění, protože tam není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #24
-
0
-

#23 Kit
Tož - já vím. Jen to zjednodušuji. Však DOM... Právě proto! (To ty tvrdíš, že HTML je výsledný produkt a ukazuje se přímo userovi - a je to to, co každého zajímá...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #25
-
0
-

#19 Matěj Andrle
HTML i CSS jsou konečnými výsledky zpracování dat na serveru. Proto bych SASS ani LESS za preprocesory nepovažoval. Jinak bys musel za preprocesor označit i generování EXE, protože i ten se interpretuje při zavádění do RAM. Preprocesorem by pak bylo skoro všechno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #26
-
0
-

#25 Kit
Ale tak to holt je! Já si to nevymyslel. Jdi protestovat, nebo co chceš. Až se změní oficiální údaje, budu se to holt muset přeučit. Do té doby bude LESS, SASS i cokoliv dalšího preprocesorem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kowalsky950
Stálý člen
4. 9. 2014   #27
-
0
-

Asi to ho necháme, je to zbytečné. Snad se Pavel dozvěděl co chtěl. Prostě ten špagety kod ne, na tom se shodnem všichni tři ;-)
Jinak ani obrázky nejsou konečné. (Maximálně .bmp můžeme považovat za konečné)´, všechny ostatní se stejně msuím nějakým způsobem převést.

Jinak co se SASS i LESS týče, tady se stavím za to že to rozhodně nejsou preprocesory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:cbb6:9872:...–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #28
-
0
-

#24 Matěj Andrle
HTML je serializační formát DOMu. Je to formát souboru, se kterým můžeš libovolně manipulovat, ukládat na disky, číst, editovat apod. Totéž můžeš dělat i s CSS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #29
-
0
-

#28 Kit
Definice preprocesoru závisí na tom, zda chceme jeho výsledek dále zpracovávat, anebo je to konec. A HTML zkrátka konec není! (Nikoho HTML, či CSS nezajímá, nýbrž vzhled!)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #30
-
0
-

#29 Matěj Andrle
Aha. Už jsi někdy něco četl o data miningu? Běžné uživatele skutečně zajímá jen vzhled a funkčnost.

Běžné uživatele nezajímá ani DOC nebo DOCX, protože je nedokáží nijak přečíst. Přesto se Word nepovažuje za preprocesor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
lukas.balaz0
Super člen
4. 9. 2014   #31
-
0
-

#4 Matěj Andrle
Prosím mohol by si ešte raz napísať ako si to myslel ?? Docela som tomu nepochopil.
V mojých kódoch mám PHP a HTML docela zmiešané a je to neprehladné. Už som nad tým dlho rozmýšlal ale nenapadol mi žiadny spôsob, ako to urobiť lepšie.
Napríklad pomocou PHP čítam zo súboru alebo cookies a podľa toho mením HTML (text vnútri tagov alebo aj atribúty) (často vypisujem HTML aj v cykloch). Teraz to funguje asi takto:
 

<img src=<?php echo "\"".$filename."\"";?>></img>

a pri tomto spôsobe ak sa zmení dizajn celej stránky, musím tam celé PHP nakopčiť a je to docela zložité. Ako to vlastne v reáli funguje ak je jeden dizajnér a jeden programátor? Nemyslím si že programátor takto napevno vpisuje PHP priamo do HTML ale žiadny iný spôsob mi nenapadol.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #32
-
0
-

#31 lukas.balaz
Použiji ilustrační pojmenování - pojmenování udělejte tak, aby se v tom pak dalo skutečně vyznat.

data.php

$pageMap = array
(
	"page1" => "ehuml.htm",
	"page2" => "namlel.htm"
);


index.php

include "data.php";
include $headerMap["nějakýKlíč"];
include $pageMap[$_GET["page"]];
include $footerMap["nějakýKlíč"];


Kde header a footer představují jakoukoliv možnost slepení různých HTML souborů... Pokud však bude QueryString odpovídat názvu stránek, stačí jen toto:

include $_GET["page"].".htm";


Záleží na tom, jak si to navrhnete...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #33
-
0
-

#31 lukas.balaz
Sice jsem nebyl osloven, ale pokud bych míchal PHP s HTML, napsal bych to asi takto: 

<?php
echo <<<HTML
<img src="$filename">
HTML;
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #34
-
0
-

#32 Matěj Andrle
Proč máš header a footer v různých souborech? Není to poněkud nepraktické?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #35
-
0
-

#34 Kit
Jak píši - je to jen ilustrační! Jde mi pouze o ukázku, jak smíchat proměnlivý obsah s relativně stálým. Můžeš třeba chtít občas obměnit pozici hlavičky, či tak. Ovšem stále to je jen ilustrační - může tam být cokoliv. U malého webu bude HTML okolo asi fixní - tak jen konstanta:

include "header.htm";
include $promenna;
include "footer.htm";
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #36
-
0
-

#35 Matěj Andrle
To znamená, že zvlášť udržuješ soubory header.htm a footer.htm? Děláš to tak i s hlavičkou a patičkou každé tabulky a seznamu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #37
-
0
-

NE! Je to ilustrační název! Můžeš tam mít menu, hlavičku HTML atd. Bože - občas prosím přemýšlej... (Nemám žádné konkrétní parametry, tak jsem použil vymyšlené elementy.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #38
-
0
-

#37 Matěj Andrle
A když v tom menu máš třeba položky z databáze, tak jak ty šablony includuješ? Pokud potřebuješ v každé podstránce jiný title v hlavičce, tak to děláš jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #39
-
0
-

#38 Kit
Nikdy jsem to neřešil staticky - neporadím... (AJAX => JSON)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+11
Guru
4. 9. 2014   #40
-
0
-

#39 Matěj Andrle
No fuj, AJAX na title a na menu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #41
-
+1
-
Zajímavé

#40 Kit
Vrtej do někoho jiného - já už se vzdávám rozumné debaty... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
8. 9. 2014   #42
-
0
-

K dotazu #1 - je to prasecina a souhlasim s ostatnimi v pouziti sablon a funkci. Mas sablonu se strankou (echo $hlavicka, paticka, obsah...) a do ni vepises obsah treba pomoci funkce, ktera vygeneruje tabulku, seznam, dotaznik... U obsahu v db si pak urcis typ obsahu, pripadne sablonu, kterou ma pouzit. Pokud pochopis, jak to fungue treba v Textpaternu.
Celou stranku pak pri zmene nechas vygenerovat do tmp/cache adresare, ze ktereho si to pak program vytahuje misto toho, aby to pokazde pracne generoval z db. Cili, overis si, zda tam stranka je a kdyz neni, vygenerujes a kdyz je, zobrazis.

Mam tu takove experimenty se svoji strankou, kdy na zacatku pustim js, ktery mi nacte template sablonu a do ni vepise obsah, css a pod. Nevyhoda je, ze se dramaticky meni vzhled stranky pri nacteni, takove blikani. Vyhoda je, ze v html kodu neni nic navic, krom jednoho tagu script a nepotrebuje to zadnou databazi (coz presne potrebuji pro muj server, kde db nemam).
Druhy experiment pak mam, ze mam sablonu pres iframy. To se mi pak vzhled nerozsype. Ale zase v adresnim radku se nemeni stranky.
Takze mi zbyva asi si udelat php generator html stranek a vygenerovat si pro kazdou kompletni html kod, coz se mi nelibi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4d50:6a...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Blokování www stránek — založil Ashwood

CSS styl — založil TomK65

Swing - styl prvků — založil fatalwir

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý