Zvětšení aktivní plochy odkazu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zvětšení aktivní plochy odkazu – CSS – Fórum – Programujte.comZvětšení aktivní plochy odkazu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Pavelv0
Stálý člen
4. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, mám menu vytvořené pomocí seznamu <ul><li>... Jak docílím toho, aby hypertextové odkazy měli aktivní oblast po celém tlačítku a ne jen na samotném textu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 Pavelv
Neřeš velikost nav, ul, ani li. Jen hoď padding/velikost na 'a'... Já dělám menu vždy takto:

<nav>

	<ul>

		<li><a href="/">Home</a></li>
		<li><a href="/">Science</a></li>
		<li><a href="/">Wiki</a></li>

	</ul>
</nav>

...

nav li { list-style: none }

nav a
{
	padding: 20px;
	text-decoration: none;
	...
}


Anebo dám 'a' pevnou velikost a text nějak umístím - třeba centruji... (Ideál je mít rodiče inline-block, aby byli stejně velcí.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Kit+15
Guru
4. 9. 2014   #3
-
0
-

#1 Pavelv 

CSS:

display:block;
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Pavelv0
Stálý člen
4. 9. 2014   #4
-
0
-

#3 Kit
Díky, to je přesně ono. Ještě využiji vlákna. Mám nad sebou dva prvky: 

<div id="strip">
<img src="_pages/iq55.jpg" alt=" "/>
<p>popisek obrázku1
</div>

<div id="strip">
<img src="_pages/iq55.jpg" alt=" "/>
<p>popisek obrázku2
</div>

Jak je napozicuju do hotové stránky, aby byly nad sebou? Druhý prvek začíná na konci prvního textu, a potřebuji aby konec prvního prvku byl se spodkem obrázku. V css mám:

div#strip {
}

div#strip img {
float: left;
max-height:  150px;
max-width:  150px;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
Kit+15
Guru
4. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 Pavelv
Sice nevím přesně, co chceš, ale zkus si pohrát s tím "float:left", který takové věci dělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:74bb:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Pavelv0
Stálý člen
4. 9. 2014   #6
-
0
-

   

Připojen obrázek.

#5 Kit
Vytvořil jsem zjednodušený náhled jak to chci. Požaduji abych mohl do stránek vkládat obrázky o libovolné velikosti. Maximální velikost je dána parametrem max-width/height = 150px. To znamená aby element strip byl třeba 150+50px vysoký. To jsem nastavil přímo  

div#strip {
height: 200px;
}


Ovšem pokud vložím obrázek o velikosti 100px, bude tam moc velká mezera a já potřebuji aby se přizpůsobila zase na 100+50px

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
peter
~ Anonymní uživatel
3982 příspěvků
8. 9. 2014   #7
-
0
-

max-height?
padding, margin?

div#strip {margin:25px 0;}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4d50:6a...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Aproximace plochy — založil MathMan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý