Nástroj pro správu fotografií jako webová aplikace – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nástroj pro správu fotografií jako webová aplikace – Java – Fórum – Programujte.comNástroj pro správu fotografií jako webová aplikace – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomas
~ Anonymní uživatel
510 příspěvků
5. 9. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych zkusit bakalářku na téma napsané výše. Implementace by měla probíhat v javě. Program by měl umět ukládat fotky do skupin. Předpokládám, že toto se děla nějak přes databáze. Nemám s nimi skoro žádné zkušenosti. V čem je to nejlepší program, jde to přímo v javě? Program by měl umět dále nějaké základní úpravy fotek. Máte někdo s tím zkušenosti, je to příliš složité? Moje schopnosti jsou asi na úrovni, že jsem si naprogramoval mario v javě. Nějaké spojové seznamy a tak dál. Koza vlk zelí a různé základní algoritmy Takže nejsem žádný super programátor. Uvitám jakýkoliv názor a zkušenosti. Je to možné zvládnout a nebo se to na mám rovnou vykašlat? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.176.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
5. 9. 2014   #2
-
0
-

ak to ma byt v jave a na webe tak to musis robit v applete (je dost nerealne predstavit si ze tahy mysou budes posielat cez ajax - no realtime response) ... synchronizaciu vysledku by nemusel byt problem zariadit ... mal by si sa zacat ucit nieco o ORM a spustani serveru ... algoritmy na zakladne upravy obrazkov asi najdes cize ich len musis prepisat do appletu

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.149.–
https://github.com/Flowy
Kit+11
Guru
5. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 Flowy
Java má být asi jen na serveru, s tím appletem to nevidím tak žhavě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:a515:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Tomas
~ Anonymní uživatel
510 příspěvků
5. 9. 2014   #4
-
0
-

V čem byste to programovali vy? Javu jsem ji navrhl, protože se mi dost zalíbila. C++ mě moc nebaví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.176.–
Kit+11
Guru
5. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 Tomas
Udělal bych to v PHP, ale Java bude určitě lepší. C++ bych v daném případě neuvažoval, protože by nepřineslo žádnou výhodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:a515:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
5. 9. 2014   #6
-
0
-

#2 Flowy
HTML5 - WebSockets

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.138.–
Tomas
~ Anonymní uživatel
510 příspěvků
23. 9. 2014   #7
-
0
-

Jak se tak na to dívám, tak pro dynamickou webovou stránku budu potřebova AJAX nebo jQuery. To znamená, že programovaní nebude v javě, ale v javascriptu? To jsem tak dočetl, tak by byl vhodný server Tomcat. K čemu je tedy Java EE? Mohl by mi někdo, kdo má nějaké zkušenosti poradit? Nevím, na jakou literaturu se mám zaměřit, jestli na javu nebo javascript. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.126.–
Flowy0
Věrný člen
23. 9. 2014   #8
-
0
-

programovat editor obrazka v javascripte by bolo asi znacne neprijemne a urcite by som do toho neisiel

celkovo vyuzit editor obrazka online bude velmi neprakticke ... ak to uz chces robit tak by som urcite isiel do appletu

dynamicka stranka moze byt zaujimava ale pisat na to javascripty a server je dost zlozite ... a neviem si predstavit ako budes ajaxom posielat obrazok

AJAX je teoria ktora zhrna zakladne principi ako si posielat data medzi uzivatelom a serverom bez refreshu stranky

jQuery su kniznice s javascriptami

javaEE je seria praktik a tiez kniznice v jave ktore ti pomahaju pri komunikacii klient-server (na strane serveru)

Tomcat je kontajner ktory implementuje java EE a jednotlive praktiky ti umoznuje spustat a zaobaluje ich ... ak si vyberies nejaku pokrocilejsiu verziu ... alebo zakladna verzia tomcatu ma len zakladne implementacie z java ee a poskytuje nejake nastroje pre komunikaciu s klientom

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.131.–
https://github.com/Flowy
Tomas
~ Anonymní uživatel
510 příspěvků
23. 9. 2014   #9
-
0
-

Zatím by to mělo fungovat takhle: program by měl mít nějaký login pro administratora, ktery muze pridavat a mazat fotky a pak napr. nejaky user, ktery si bude moct jenom prohlizet fotky. Dale si budu moct zalozit novou kategorii fotek. Uzivatel i administratotr budou moct vyhledat fotku pomocí slovních priznaku. A samozrejme ukládání fotek. Věci jako odstranění červených očí tam nebudou. A musí to být dynamicky. Ajax mně byl na konzultaci schválen. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.126.–
Tomas
~ Anonymní uživatel
510 příspěvků
25. 9. 2014   #10
-
0
-

Ještě poslední otázka. Kdybych se to rozhodl psát v PHP, přijde mi to jednodušší, budu potřebovat na dynamickou stránku jenom PHP nebo je potřeba i ajax?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.126.–
Flowy0
Věrný člen
25. 9. 2014   #11
-
0
-

#10 Tomas
ajax neni jazyk ale technika ... je to sposob komunikacie s klientom ... vecsinou na strane klienta je to javascript ktory odosiela json spravy na tvoj server a prijima

ak to budes robit v jave tak mas pekny navod na java ee ktory ti vyriesi zakladne problemy a bude to vyzerat kvalitne

ak to robis len kvoli tomu aby to bolo tak to budes mat jednoduchsie v php kde mnozstvo veci nemusis chapat a funguju (nejak)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.131.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 182 hostů

Podobná vlákna

Webová aplikace — založil Jakub

Webova aplikace — založil Norton

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý