Má .NET něco na práci se slovy a endiantitou? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Má .NET něco na práci se slovy a endiantitou? – .NET – Fórum – Programujte.comMá .NET něco na práci se slovy a endiantitou? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
5. 9. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
propracoval jsem své binární mapování herních elementů a všechny mapky bych chtěl vložit do jednoho souboru. Bude to však vyžadovat jinačí přístup, než-li ukládání byte per byte. Jak bych měl řešit Little Endian na wordy, dwordy a qwordy?
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.138.–
Reklama
Reklama
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 9. 2014   #2
-
0
-

Muzes to vice rozvest? Jake datove struktury chces presne ukladat, kolik ma zhruba jedna velikost, kolik jich zhruba bude celkem a jak casto se k nim bude pristupovat (cteni/zapis).

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
6. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 p3can
Jedna lokace má (maximálně) 1200 políček. (40 x 30) A může odkazovat na x dalších lokací. A každá lokace má mapy texturového rozložení, monster, předmětů, dveří atd. To jsou ty struktury, velikosti (word, dword, či qword - i 2x bytové pole) a datové typy - většinou čísla, avšak to přeci není důležité. Především se jedná o předem známou strukturu dat, nikde není pointer, či tak. Avšak přesto než abych se snažil sestavit vlastní systém načítání lokace atd., ptám se, zda se pomocí již hotových objektů nedá pořešit alespoň endiantita, či tak... (K prohození pořadí mám dostatečně dobrý důvod.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 9. 2014   #4
-
0
-

no ja prave nevim proc resis endian.

pokud je to mala hra tak bych to vsecko nahazel do jednoho xml/json souboru a ukladal nacital pri spusteni aplikace pres serializaci.

pokud je to neco vetsiho tak klasickou databazi a tabulky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
6. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 p3can
Protože používám binární mapy, poněvadž chci jeden binární soubor pro lokaci. Namísto 20 XML atd. Vím co dělám... Proč používat obrovské textové formáty, když mi stačí jeden/dva byte?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 9. 2014   #6
-
0
-

#5 Matěj Andrle
no tak misto xml serializeru pouzijes binary serializer pripadne protobuf. a kde je teda problem vlastne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
6. 9. 2014   #7
-
-2
-
Mimo téma
Kit -
ing -

Jaká serializace proboha? Každý byte v mém systému pracuje s příznaky - proto pužívám byty! (celé je to o příznacích) Co řeším jsem popsal jasně a celé tvé rýpání mi vůbec v ničem nepomohlo... :D Píši jasně - chci jen sloučit mnoho map v jednu. Proto se chci zbavit několika souborů řešících jediné políčko tak, že z toho bude word/dword/qword, pročež potřebuji řešit i pořadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 9. 2014   #8
-
0
-

#7 Matěj Andrle
je promin ze sem reagoval. chapu ze sem zaostaly a tak absolutne nechapu o cem pises. sem tak zaostali ze sem si musel googlit co znamena binarni mapa (v cestine to nenaslo nic a v anglictine bych si dovolil rict ze to nenaslo taky nic).

chapu ze sem idiot, ale pokud vim tak se v ramci .net nijak neresi endian (max tak vynucenim encodingu). endian se resi pouze v ramci interoperability s odlisnymi systemy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
7. 9. 2014   #9
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#1 Matěj Andrle
BitConverter.To/From*
Array.Reverse

#7 Matěj Andrle
Ukládání objektu do souboru je serializace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 9. 2014   #10
-
0
-

#9 z
Já vím co je serializace! A proto vím, že ji vůbec nepotřebuji - vždyť jsem popsal co potřebuji... Každopádně s tím převrácením pole - to tedy budu muset udržovat vše stále v poli bytů... Já právě myslel načíst rovnou byte, short a int. Avšak děkuji - konečně k věci... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.151.–
Kit+11
Guru
7. 9. 2014   #11
-
0
-

#10 Matěj Andrle
Napsal jsi, že potřebuješ serializaci a přitom ji nepotřebuješ :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 9. 2014   #12
-
-1
-
Mimo téma
ing -

#11 Kit
To chci vidět - ukaž!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.151.–
Kit+11
Guru
7. 9. 2014   #13
-
0
-

#12 Matěj Andrle
Už v původní otázce, kde řešíš endianitu. Serializace může být textová nebo binární. A ty potřebuješ binární - něco jako pickle v Pythonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 134 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý