Funkcia Median - ako na to? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkcia Median - ako na to? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comFunkcia Median - ako na to? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tocimanko0
Grafoman
27. 1. 2007   #1
-
0
-

Dobry den, v jednom mojom programe potrebuje matematicku funkciu Median, no neviem ju najst. Pouzivam MS Visual Basic 2005. Median by mal vratit strednu hodnotu cisel alebo take nieco. Dakujem za akekolvek tipy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Reklama
Reklama
Jiří Chytil0
Věrný člen
27. 1. 2007   #2
-
0
-

Pokud znáš funkci medián neměl by pro tebe být problém si ji napsat ručně medián je číslo, které osattní členy rozděluje na polovic. Pokud tedy budu mít členy 1,2,3,4,5 bude medián číslo 3 pokud budu mít napíklad 1,6,12,128,600 pak mediánem bude 12.

Mám li být upřímný jak je to se sudým počtem čísel toš to si nemůžu přesně vybavit a nerad bych tu šířil bludy ale měl by to být průměr ze dvou čísel uprostřed. tedy pokud bysme měli 1,6,12,128,600,1006 pak 12 + 128 / 2 = 70

Doufám teda že sem si to s něčím nespletl. Pokud znáš toto a nějaké základy VB neměl by pro tebe být problém to naprogramovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Tocimanko0
Grafoman
29. 1. 2007   #3
-
0
-

Dakujem. Zistil som to trocha skor, nez ste stihli odpovedat. Presne je to takto:

  Function Median(ByVal cisla As ArrayList) As Double

cisla.Sort()
If cisla.Count Mod 2 = 0 Then 'parne cisla
Median = (cisla(cisla.Count / 2 - 1) + cisla(cisla.Count / 2)) / 2
Else 'neparne
Median = cisla(Int(cisla.Count / 2))
End If
End Function

Ale ajtak dik. Pri tvorbe programu sa musim riadit prikazmi sefa a ked mi nakaze, ze do isteho vzorca mam zahrnut funkciu Median, tak to musim vykonat. Najprv som ale tuto funkciu velmi nechapal, tak preto som sa pytal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý