Porovnani jazyku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnani jazyku – C / C++ – Fórum – Programujte.comPorovnani jazyku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
7. 9. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

omlouvam se za vlakno, nevim kam jinam.

Neznate nejake knihy o porovnani prog. jazyku. 

Diky za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.99.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
7. 9. 2014   #2
-
0
-

No nevim co by v takove knize bylo napsane xD. Na internetu je plno clanku ktere se "pokouseji" porovnat jazyky, ale vesmes jde o to, ze zalezi, co chces delat a podle toho si vybrat jazyk (hw, 3D, vypocty, okeni aplikace, weby).

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
7. 9. 2014   #3
-
0
-

Jo, aha malo jsem to rozepsal, mel jsem namysli porovnani OOP jazyku na programy, rozdily, vyhody, zpusob zpracovani, rychlost/jednoduchost atd..  

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.99.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
7. 9. 2014   #4
-
0
-

#3 Honza
To bude chtit asi jeste vic rozepsat. Slovo program je tozis prakticky "vsecko co se programuje"   .

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
7. 9. 2014   #5
-
0
-

Okenni aplikace ^^ Treba smalltalk,  ruby... a c++, java, c#

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.99.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
7. 9. 2014   #6
-
0
-

#5 Honza
pokud se odprostime od "exotickych jazyku" (ktere hlavne v ceskych koncinach maji velice tezke uplatneni), tak nam zbydou Java, C#, C++, Python. Pak zalezi na platforme pro kterou chces delat. Pokud te zajima jen windows tak je jasny C#. 

Proti pythonu bych rekl to ze si jede svuj svet (docela odlisny od zbylych). Je to interpretovany (pomalejsi) jazyk bez staticke typove kontroly (vice chyb pri vyvoji aplikace). Na okna/formulare se musi pouzit nejaky externi GUI framework.

C++ je dobre pro aplikace kde potrebujes vykon, ale to se da resit separaci kritickeho kodu do c++ knihovny a nactenim te knihovny v jinem jazyce. V C++ jsou problem pointery a hlavne to ze to c++ standartne "nic nemumi" (neba to zakladni knihovny jako C# / JAVA). Na okna/formulare se musi pouzit nejaky externi GUI framework.

Java je klasika. Urcite neudelas chybu kdyz si vyberes javu. Je to multiplatformni a jede to vsude. Chyba je ze to neni tak pekne jak C#   

C# je jasna volbo pro Windows aplikace. Pokud chces delat na Win/Linux/Mac tak je moznost pomoci mono+gtk#. (mono umozni beh kodu na linuxu a mac; vyvyji to komerni firma ale samotne mono je zdarma; melo by to uz byt hodne stabilni); (gtk# je framework pro GUI vrstvu co bezi na vsech 3 platformach).

Ja osobne volim C# z duvodu "asi nejpokrocilejsich" moznosti jazyka, pokryva to vsechny 3 dektopy+ vsechny 3 mobilni platformy, knihoven je dost a prijdou me jednoduche na pouziti, ma to dobre IDE - Visual Studio. A hlavne C# ma neco co se tezko popisuje je to takove tajne kouzlo dokonalosti ktere se neda slovy popsat   

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Flowy0
Věrný člen
7. 9. 2014   #7
-
0
-

#6 p3can
php je tiez objektove a casto pouzivane (hlavne na weby)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.149.–
https://github.com/Flowy
BDS+3
Věrný člen
7. 9. 2014   #8
-
0
-

#6 p3can
mě C# zase přijde jako auto s automatickou převodovkou, takže něco co mě nikdy nesedne..   

ale asi pro začátečníka dobrá volba   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
W10 :)
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
7. 9. 2014   #9
-
0
-

Takze tri nejpouzivanejsi jazyky budou asi java c++ a c#. Co jsem se dival tak i syntaxe je velice podobna u tech jazyku, takze kdyz se naucim jeden vyborne, tak bych mohl s priruckou zvladnout i nejak stredne i ty dva ostatni. Diky za popis.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.99.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
7. 9. 2014   #10
-
0
-

BDS- a to je prave ten duvod proc jsem zalozil tohle tema, nedukozu porovnat c++ s jinym jazykem, nevim jestli rozdily zjistim, az zkusim i ostatni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.99.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
7. 9. 2014   #11
-
0
-

#7 Flowy

on chtel jazyky pro desktop aplikace.
#10 Honza

tak rozdili jsou dane spis zamerenim toho jazyka. jako mezi c# a java uz neni "tak velky rozdil" jako mezi c#/java a c++. c++ ma proste jine zamereni a to na rychle a optimalni kody. dan za to je ze musis resit "slozitě" pamet a dalsi neprijemne veci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
7. 9. 2014   #12
-
0
-

A jeste bych mel dotaz, vim ze neni na skodu umet i jine jazyky, ale je lepsi/da se vubec zvladdnout, naucit se dokonale 2 prog jazyky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.99.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 9. 2014   #13
-
0
-

Je dobre se naucit programovat a myslet jako programator - pak je ti vesmes jedno v jakem jazyce to je. Tusim, ze treba autor C++ zminoval, ze aby se programator nejak udrzel, musi znat tri az pet programovacich jazyku. (hlavne proto, ze se zadny jazyk se hodi na vsechno - vybira se podle toho, co ma program delat, jak rychle to ma byt splacany, jak moc rychly a tak)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
8. 9. 2014   #14
-
0
-

#12 Honza
No on neni takovy problem s jazykama jak spis s naucenim knihoven. Java/C# jsou obrovske frameworky kde si troufam tvrdit ze stejne neni mozne se je naucit "cele". (hlavne myslim to, ze napr C# ma ruzne frameworky pro desktop, web, servery, telefony .... a podle me ani neni mozne znat dobre vsechny zakladni frameworky v jednom jazyce)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.92.–
Flowy0
Věrný člen
8. 9. 2014   #15
-
0
-

#13 KIIV
kazdy jazyk ma vyhody v niecom inom (da sa povedat ze ten ktory je najpouzivanejsi ma vyhody v najviac pouzivanej oblasti) ... neviem naco by niekto potreboval programovat v 5 jazykoch jeden projekt ... potom by bol ten projekt asi dost bordel ... a ten dalsi projekt si pravdepodobne vyberies podla skusenosti

ako programator nepotrebujes poznat programovaci jazyk (syntax je trivialna) ale principi ako je jazyk interpretovany (tie sa daju zhrnut do par pravidiel) a ako funguju jednotlive systemy su vzdy rovnake ... ucis sa potom len ich implementaciu v danom jazyku - ktora ak poznas princip fungovania je tiez trivialna ... aby si dokazal kvalitne programovat nieje nutne poznat jednotlive sposoby - cim viac ich ale budes poznat tym rychlejsie sa budes ucit nove a aplikovat tie ktore poznas

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.149.–
https://github.com/Flowy
Kit+15
Guru
8. 9. 2014   #16
-
0
-

#15 Flowy
Běžný web je složen z asi 7 jazyků a nikoho to netrápí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Flowy0
Věrný člen
8. 9. 2014   #17
-
0
-

#16 Kit
hypertext MARKUP language, cascading style SHEETS, structured QUERY language ... ktore dalsie NEprogramovacie jazyky si este myslel?

pre vytvorenie funkcnych webovych stranok nieje nevyhnutne poznat syntax javascriptu ... v podstate ani html, css, sql ... vsetko sa to da riesit cez framework v pozadovanom jazyku pripadne este xml ako doplnok (co tiez nieje programovaci jazyk)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.149.–
https://github.com/Flowy
Kit+15
Guru
8. 9. 2014   #18
-
0
-

#17 Flowy
Když k tomu přidáš programovací (skriptovací) jazyky, tak se na tu sedmičku dostaneš. Netvrdím, že všechny jsou nutné, ale jsou běžné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Algoritmy v jazyku C a C++ — založil embedded_

Allegro v jazyku c — založil maiki123

Databaza v jazyku C — založil Franky238

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý