Pomoc s přípravou na zkoušky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s přípravou na zkoušky – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s přípravou na zkoušky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Stix
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 9. 2014   #1
-
0
-

Ahojte, nenašel by se tady někdo kdo by mi za malou úplatu online pomohl s vyřešením několika problému týkajících se programování většinově v C++?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 Stix
Proč nenapíšeš rovnou s čím potřebuješ pomoc? Určitě ti tu někdo rád pomůže a bez úplaty :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.111.–
All you need is vision and time.
Stix
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
8. 9. 2014   #3
-
0
-

Zkusím tedy postnout pár příkladu u kterých si nejsem jistý nebo vůbec nevím co s nimi.

Připojen obrázek.

Řekl bych, že u 14) se ten příkaz nevyhodnotí nijak, protože void nevrací žádnou hodnotu.

13) f je ukazatel na integer se dvěma parametry.

12) b je funkce typu a s parametrem c.

Ani jednou odpovědí si nejsem jist je to jen co jsem za posledních pár dní nastudoval z internetu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
8. 9. 2014   #4
-
0
-

#3 Stix
14) f je adresa funkce....to jen na okraj

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.112.–
Stix
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
8. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 Tom
A co to teda přesně znamená? A pořád je dobře, že to nevrátí žádnou hodnotu nebo ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 9. 2014   #6
-
0
-

12. 1) Deklarace funkce b s parametrem typu c vracejici typ a

       2) konstruktor promenne b typu a s jednim parametrem c  (nicmene novejsi standard doporucuje spise pouzit  a b{c}; jelikoz je to snadno zamenitelne a misto objektu se ti tam vyrobi deklarace funkce!!)

13. f je typu pointer na funkci ocekavajici parametr typu int a dalsi parametr typu reference na int s navratovou hodnotou typu int

14. f je adresa funkce f, nic to samozrejme neudela, protoze i kdyby f vratilo tu adresu, stejne se s ni nic nedela. Krom toho to kompilator muze uplne vyhodit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Stix
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
8. 9. 2014   #7
-
+1
-
Zajímavé

   

Dále mám ještě tuhle snad poslední věc se kterou si teda vůbec nevím rady. Díky za jakýkoliv komentář.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 9. 2014   #8
-
+1
-
Zajímavé

jen od oka:

v B jsou dve instance z (A::z a B::z neboli z), pokud pristupujes k pointeru na B, tak se pouziva to z B a pokud ten pointer zkopirujes do A * a, tak se uz cela trida bere jen jako A - tudiz  a->z uz by melo ukazovat na tu instanci ze zakladni tridy. A jelikoz A ma defaultni konstruktor (ktery se samozrejme zavola pri vytvareni instance B), tak tam bude 1

(jeste si to pro jistotu overim, ale melo by se to chovat presne takto)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kowalsky950
Stálý člen
8. 9. 2014   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:cbb6:ec82:...–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 9. 2014   #10
-
0
-

#9 Kowalsky95
je to zdedena trida, takze pointer jde bez problemu priradit do pointeru na tu zakladni

opacne uz by se asi melo delat pres static_cast (nebo pokud by tam byly virtualni metody tak dynamic_cast)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 9. 2014   #11
-
0
-

ale co je spatny, tak jde udelat treba todle:

#include <iostream>
using namespace std;

class A {
  public:
    int z;
    A() : z(1) {;}
};

class B : public A {
  public:
    int z;
};

class C : public A {
  public:
    int x;
};

int main() {
  B * b = new B;

  b->z = 22;

  A * a = b;
  cout << a->z << " " << b->z << endl;

  C * c = static_cast<C*>(a);
  cout << c->x << endl;
}

sice to projde, ale zobrazi to obsah promenne b->z tim c->x (ale to je jen proto, ze to lezi na podobnem offsetu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kowalsky950
Stálý člen
8. 9. 2014   #12
-
0
-

#10 KIIV
Já nemyslel že je špatně přetypování, spíše to že překryješ proměnnou v původní třídě. Aspoň mi teda příjde že by se to stávat nemělo. Proto jsem si taky myslel, že překladač vypíše alespoň varování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:cbb6:ec82:...–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 9. 2014   #13
-
0
-

Kdyz to jde u metod, proc by to nemelo jit u promennejch?

Je to vcelku to same jako, kdyz definujes stejnej nazev promenny v nekolika urovnich.. taky se to bere za chybu jen kdyz je to ve stejne urovni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mart.d250
Duch
29. 11. 2014   #14
-
0
-

1

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
mart.d250
Duch
29. 11. 2014   #15
-
0
-

#13 KIIV
Ahoj prosim nepomohl bysme pripravit na zkousku??samozdrejme za fin. odmenu.Děkuji moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 11. 2014   #16
-
0
-

#15 mart.d25
vsak se ptej, i kdybych nemel cas ja, tak se tu vzdy nekdo najde

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý