Zdravím,
tenhle rok budu maturovat a v informatice si máme zvolit co naprogramujeme jako maturitní práci, ale mě absolutně nenapadá co bych mohl naprogramovat. Nemá tady někdo nějaký nápad, co by se dalo udělat ?
Díky
#4 Mutagen to zní celkem zajiímavě. Jediná vepc která mě zatím napadla, byl ToDo list, kde by si každý uživatel vytvořil profil a pak by svoje poznámky měl dostupné na webu, desktopu a v appce pro WP. Ale nedávám tomu moc velkou nadepji, zpe ti učitel achválí...
Když k maturitě, tak třeba "čtenářský deník". Dá se začít jednoduše jako taková databáze - autoři, díla (knihy, filmy). Dá se to časem rozšiřovat, např. o příznaky co jsem viděl/četl a co ještě ne, o vlastní poznámky k dílu, o vazbu mezi souvisejícími díly (Krakatit kniha, Krakatit filmy). Nakonec se dají vymýšlet i roztomilé vychytávky, např. načítání televizního programu z webu a upozorňování, že půjde film se stejným názvem, jako kniha, kterou jsem ještě nečetl, apod.
Ať už vybereš jakékoliv téma, vždy začni tím, že uděláš jednoduchý funkční celek, který by sám o sobě byl obhajitelný, a teprve pak ho budeš rozšiřovat. Nejhorší co se může stát je na začátku se velkolepě rozmáchnout a pak to odevzdat nedodělané.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku