Výber atribútu s danou class alebo id – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výber atribútu s danou class alebo id – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVýber atribútu s danou class alebo id – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
8. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, 

mám menší problém a rád by som bol, ak by ste mi podarili.

Mám časť kódu:

$('a').click(function(){
	var page = $(this).attr('href');
	$("#ccc").load(page);
	return false;
});

funguje na každý href, na ktorý sa klikne. Ako by som upravil funkciu tak, aby to bolo možné len pre href, ktorý má definovaný istú class, prípadne id?

Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
9. 9. 2014   #2
-
0
-

google, prvni dotaz na "ajax select by id"

mimochodem dokonce to v tom kodu mas!!

kdyz pak vyskocis o uroven vejs na vsechny selectory, mas tam i ten pro class

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
9. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV

Ďakujem za odpoveď, áno viem, že to mám aj v kóde, konkrétne pre #ccc len ma zaujíma, ako do premennej nastavím, aby to akceptoval odkaz s daným id napr.

<a href="index.php" id="mojeid">

a nie odkazy bez ID. Tzn. funkčnosť len na odkazy so zadaným id mojeid

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
KIIV+42
God of flame
9. 9. 2014   #4
-
0
-

to zni, jako bys chtel identifikator, ktery by mel byt z principu unikatni, v html vickrat...

kazdopadne na ty class ti odpovi google podle toho retezce na vyhledavani, jak sem dal.. jen zmenis na by class (stejne ten manual budes potrebovat tak ti to nebudu usnadnovat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
9. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 KIIV

Áno, potrebujem 4 unikátne odkazy, ktoré budú mať rovnaké ID a jedine tie budú môcť "aktivovať" funkciu. Ostatné odkazy sa budú správať normálne, len tieto 4 nie. Akosi neviem zadať do googlu to čo konkrétne hľadám, preto som sa obrátil na toto fórum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
KIIV+42
God of flame
9. 9. 2014   #6
-
0
-

tak jeste jednou:     google:     "ajax select by class"

das tomu stejnou class a spravnej selektor a bude to ok

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
9. 9. 2014   #7
-
0
-

#6 KIIV

Napokon som to vyriešil spôsobom, že som:

$('a').click(function(){

zmenil na:

$('#mojeid').click(function(){

toto funguje, ale len na prvý odkaz s týmto ID, na ostatné to nefunguje, mám spraviť viacero ID a ku každej iné ID? Tzn. 4 odkazy so 4 ID a 4 funkcie ktoré ich volajú. Alebo by sa to dalo inak, krajšie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
hbo830
Newbie
9. 9. 2014   #8
-
0
-

Pořádně jsem z toho nepochopil co přesně chceš udělat. Ty chceš do nějakýho divu přes ajax načíst htmlko z odkazu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
9. 9. 2014   #9
-
0
-

#8 hbo83

Funkcia funguje takto...

Klikne sa na odkaz, on cez js zavolá danú page a tá sa nahodí do divu. To všetko kvôli tomu, aby som údaje nemusel zobrazovať až po aktualizovaní stránky, ale okamžite v dobe kliknutia cez js.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
KIIV+42
God of flame
9. 9. 2014   #10
-
0
-

a proc teda nepouzijes selector podle class, id das kazdy jiny a funkci klidne stejnou, jen se ta vysledna stranka veme podle id elementu, ktery to vyvolal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hbo830
Newbie
9. 9. 2014   #11
-
0
-

<script>

$(function(){
            $("a[href='http://www.seznam.cz']").click(function(event){  //pokud kliknes na odkaz s timto atributem
            event.preventDefault();  //neco jako return false
            $("#to_kam_loudujes").load("html_ktere_loaduju.html");  //naloadujes do toho divu tohle htmlko, tedy jen pokud je nastejnym serveru
            }); 
         });   

</script>

to samy napises tolikrat kolik mas odkazu, jde to napsat urcite lip... :-)

pokud script bude v externim .js obalis to jeste touhle funkci: $( document ).ready() ;

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý