Velikost buňky v každém prohlížeči přesně 24x24 - bez mezer – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Velikost buňky v každém prohlížeči přesně 24x24 - bez mezer – CSS – Fórum – Programujte.comVelikost buňky v každém prohlížeči přesně 24x24 - bez mezer – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
13. 9. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
jako vždy jsem použil globální "vynulovač":

html, body, div, span, applet, object, iframe,
h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre,
a, abbr, acronym, address, big, cite, code,
del, dfn, em, img, ins, kbd, q, s, samp,
small, strike, strong, sub, sup, tt, var,
b, u, i, center,
dl, dt, dd, ol, ul, li,
fieldset, form, label, legend,
table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td,
article, aside, canvas, details, embed,
figure, figcaption, footer, header, hgroup,
menu, nav, output, ruby, section, summary,
time, mark, audio, video
{
	margin: 0;
	border: 0;
	padding: 0;
	font-size: 100%;
	vertical-align: baseline;
}


Přesto mezi buňkami eviduji místo. (Firefox) Schválně jsem téma pojal z větší šířky - chci totiž eliminovat nejen tento prostor, avšak i neshody mezi prohlížeči. Jak tedy dosáhnu jediného možného výsledku pro všechny prohlížeče? (Jak píši - td -> 24x24 bez mezer.)
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.149.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
15. 9. 2014   #2
-
0
-

border-size, border-spacing

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:e554:20...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 peter
Hlavně border-collapse na table - jak jsem zjistil... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
15. 9. 2014   #4
-
0
-

Njn, ja vedel, ze tam bylo jeste neco :) Ono se to pro ie a ff nastavovalo kazde jinak. Ja vetsinou jsem to googloval jako: cross browser no border table html css

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 peter
Proč se asi ptám zde - poněvadž jsou tyto jazyky nesmyslně závislé na prohlížeči... Já stejně nechápu důvod - to je naschvál - aby měli lidé více práce? :D (Logicky by to všude stejné být mohlo - tak proč se s tím musíme řešit...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
15. 9. 2014   #6
-
0
-

Jina firma, jina pravidla, jine bonusy.
Treba v IE dlouha leta, tusim IE4, fungovali js efekty blur, shadow atd . Mozila dlouha leta mela prd. A pak je tu w3c, ktere nemelo prohlizec, ale vytvarelo si nejaka vlastni pravidla. Ktera prohlizece ignorovala, kvuli pohodli uzivatelu.
Ted snad pomalu nastava doba, kdy to sjednocuji (html5, css5) a uz by nemelo zalezet na prohlizeci.

Treba, pri nacteni stranky, kdyz se objevi meta transition, je do ted velmi efektni a neumi to kazdy prohlizec.
http://msdn.microsoft.com/…s.85%29.aspx#…

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 9. 2014   #7
-
0
-

#6 peter
Dobrá jinak - vysvětli smysl "-moz" atd. Pod sebou 4 stejné příkazy se stejnými parametry - jen jiná předpona... To není naschvál? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
15. 9. 2014   #8
-
0
-

Nerozumim. To tak proste je, ze to kazda verze resila jinak. Jeden z tech zapisu se chytne :) Zjistili, ktera verze je nejlogictejsi i pro ostatni podobne funkce a tu se snazili ponechat. Taky mohli na zacatku premyslet a usetrit si spoustu problemu :)
Znas Cerveneho trpaslika? Zniceho nic 5 cernych der najednou. Taky jim nezbyva nic jine, nez se smirit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 9. 2014   #9
-
0
-

#8 peter
Znám - ale i tam vše dávalo daleko více smysl... :D Čemu na tom nerozumíš? Dožaduji se akorát jediné verze - namísto řešení toho, zda mi web vůbec pojede - pakliže jsem jej vyvíjel pouze na jednom prohlížeči...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
15. 9. 2014   #10
-
0
-

A jak si predstavujes, ze by mela vypadat konkurence prohlizece?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 9. 2014   #11
-
0
-

#10 peter
Přeci ne v tom, že v onom prohlížeči pak nic nebude fungovat - to je pravý opak konkurence! Konkurence má sloužit k zlepšování kvality, snižování ceny,... - ne naopak!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.166.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
16. 9. 2014   #12
-
0
-

Vidis, takze lepsi prohlizec umi zobrazit efekty, ktere ten druhy neumi, A zpusob pouziti ma jednodussi a logictejsi nez konkurence nebo predchozi verze. Problem jen nastava, kdyz se zmeny deji v kratkem casovem obdobi, to zas vyvojari vyhodnoti jako nespolehlive a nebudou chtit dany efekt pouzivat. Coz je presne pripad FF, kterej ruzne specialni veci menil tak casto, ze se o ne prestali lide zajimat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:f886:7b...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý