Nejde se připojit – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nejde se připojit – MySQL – Fórum – Programujte.comNejde se připojit – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 1. 2007   #1
-
0
-

<? php
$link = mysql_connect ("localhost", "root", "root") or die ("Nepovedlo se");
$db = mysql_select_db("phptest", $link) or die ("Nepovedlo se");
$querry = "select * from hraci order by prijmeni";
$result = mysql_query($query, $link) or die ("Nepovedlo se");¨
$num = mysql_num_rows($result);
echo "Dotaz vrátil ".$num." záznamy\ m";
echo "<table>\ n";
while ($row=mysql_fetch_array($result))
echo "<tr><td>".$row["jmeno"]."</td><td>".$row["prijmeni"]."</td></tr>\ n";
echo "</table>";
mysql_free_result($result);
mysql_close();
?>

hlasi mi to chybu
Parse error: parse error in C:\xampp\xampp\htdocs\www\databaze\main.php on line 2

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
27. 1. 2007   #2
-
0
-

tu je spravny kod



<?php
$link = mysql_connect("localhost", "root", "") or die ("Nepovedlo se pripojit");
$db = mysql_select_db("phptest", $link) or die ("Nepovedlo se pripojit k tabulkam");
$query = "select * from hraci order by prijmeni";
$result = mysql_query($query, $link) or die ("Nepovedlo se vybrat dotaz".mysql_error());
$num = mysql_num_rows($result);
echo "Dotaz vrátil ".$num." záznamy\ n";
echo "<table>\ n";
while ($row=mysql_fetch_array($result))
echo "<tr><td>".$row["jmeno"]."</td><td>".$row["prijmeni"]."</td></tr>\ n";
echo "</table>";
mysql_free_result($result);
mysql_close();
?>


mal si medzeru pri pri pripojeni, tiez zly nazov(querry) a dalsie chyby.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 1. 2007   #3
-
0
-

Díky moc ;-) Dost mi to pomohlo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 1. 2007   #4
-
0
-

Akorat mam jeste jeden problem, a to s češtinou... Nezobrazují se mi znaky ěščřžů :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
27. 1. 2007   #5
-
0
-

to si musis nastavit v tabulke kodovanie utf8(v dnesnej dobe najlepsie riesenie) a taktiez musis dat tento prikaz:



mysql_query("SET NAMES 'utf8'") or die ("Chyba pri nastavovani utf8:" . mysql_error()); //správne nastavenie kódovania

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 1. 2007   #6
-
0
-

To radypala: A jak si to kodovani nastavim pro tu tabulku?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
27. 1. 2007   #7
-
0
-

zalezi, ci pouzivas phpMyAdmin alebo konzolu. v phpMyAdmin vyberies konkretnu databazu kde je vypis tabuliek a das upravit, tam ti vyhodi aj kolonku kodovanie. mozes aj jednotilive polie podobne ako tabulku, len vyberies konkretnu tabulku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 1. 2007   #8
-
0
-

To radypala: No pouzivam konzoli :-) Ale i kdyz pouzivam konzoli, tak tudle upravu s kodovanim muzu vyresit pomoci php myAdmin a pak se zase vratit ke konzoli ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
27. 1. 2007   #9
-
0
-

ano, je jedno kde to zmenis.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 1. 2007   #10
-
0
-

To radypala: Ach jo, dalsi potiz: php my admin mi pise ze se nemuzu pripojit a at zkontroluji uzivatelske jemeno,heslo a jmeno serveru v souboru config.inc.php... v tom se ale kapku nevyznam :-( nevis jak to kodovani nastavit primo v konzoli?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
27. 1. 2007   #11
-
0
-

mno tak tu je príkaz:



ALTER TABLE `hraci` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_bin


a inak odporucam pouzivat nejaky z hotovych balickov, ja mam XAMPP . to ti vsetko kompletne nainstaluje a aj phpMyAdmin.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 1. 2007   #12
-
0
-

To radypala: Dyt jo ja mam taky xampp, vsecko mi chodi, teda az na ten phpmyadmin.. To se casem snad poda :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
27. 1. 2007   #13
-
0
-

mno tak chod do C:\Program Files\xampp\phpMyAdmin a tam si vyhladaj subor config.inc.php
otvor ho. niekde tam bude toto(riadok 69):



$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root'; // MySQL user
$cfg['Servers'][$i]['password'] = 'heslo_ktore_mas_nastavene'; // MySQL password (only needed // with 'config' auth_type)
$cfg['Servers'][$i]['only_db'] = ''; // If set to a db-name, only
// this db is displayed in left frame
// It may also be an array of db-names, where sorting order is relevant.
$cfg['Servers'][$i]['verbose'] = ''; // Verbose name for this host - leave blank to show the hostname



potom by ti to malo ist.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
arive
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 1. 2007   #14
-
0
-

Fajn, všechno mi už běhá, krom tý češtiny. At delam co delam, je to bez výsledku :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Jak připojit knihovny — založil nachos

Nelze se připojit k mysql — založil jenoc

Jak připojit php — založil selkir

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý