Uloženie obrazku picturebox – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uloženie obrazku picturebox – .NET – Fórum – Programujte.comUloženie obrazku picturebox – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Trebor0
Stálý člen
16. 9. 2014   #1
-
0
-

Dobry den, 

Mam picturebox1 a picturebox2 kde mam načítané obrázky. Následne pomocou

Picturebox1.creategraphics.drawimage(picturebox2.image, 10, 10)

vložím do picturebox1 obrázok z picturebox2.

A ako môžem výsledný obrázok uložiť do nového súboru ? pretože keď skusim

picturebox1.image.save("C:\obrazok.jpg")

tak mi uloží povodny obrazok picturebox1 a nie už aj s vlozenym obrazkom s picturebox2.

Vopred ďakujem za odpovede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.136.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
17. 9. 2014   #2
-
0
-

Protože kreslíš do pictureboxu a ne toho jeho image. Zkus to nějak takhle:

Dim g As Graphics = Graphics.FromImage(picturebox1.Image);

g.drawimage...

g.Dispose();
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
17. 9. 2014   #3
-
0
-

#1 Trebor
Kreslíš do Graphics z Control interfacu. To však vůbec nevadí - výsledný obrázek uložíš takto:

Bitmap tmp = new Bitmap(tvujPictureBox.Width, tvujPictureBox.Height);
tvujPictureBox.DrawToBitmap(tmp, new Rectangle(0, 0, tvujPictureBox.Width, tvujPictureBox.Height));
tmp.Save("soubor.png");


Samozřejmě je lepší vytvořit Bitmapu do proměnné Image a tento obrázek pak akoráte nastavovat do vlastnosti Image jakéhokoliv PictureBoxu... Leč dělejte si to jak uznáte za vhodné... Dnes již nikomu prasekód hold nevadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.154.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý