Spustitelné prostředí – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spustitelné prostředí – Python – Fórum – Programujte.comSpustitelné prostředí – Python – Fórum – Programujte.com

site
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
17. 9. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, nainstaloval jsem si podle návodu python, python_wx nebo jaký šunt a ještě boa constructor. Druhý a třetí program je bez zástupců což by mi vrásky nedělalo, když by byl někdo dohledatelný spustitelný soubor. Nevíte co dělám špatně? Zdá se, že to funguje všem jen mě ne. Používám win7 start.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
gcx110
Návštěvník
17. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 site
wxPython je knihovna na tvorbu GUI. Není to spustitelný soubor. V Pythonovském skriptu se k ní získá přístup pomocí importování:

import wx

Jakou verzi Pythonu máš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.44.–
site
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
17. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 gcx11
Verze 3.4 ale problémem je, že nikde nenajdu spustitelný soubor pro boa constructer. Trošku jsem tušil, že to budou jen knihovny, ale ten BOA by měl být spustitelný.

Nahlásit jako SPAM
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
17. 9. 2014   #4
-
0
-

Boa Constructor - Installation

Create a shortcut to start Boa Constructor. The command line to start Boa should look something like:

c:\python22\python c:\python22\wxPython\tools\boa\Boa.py

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
gcx110
Návštěvník
17. 9. 2014   #5
-
0
-

#3 site
Kde jsi sebral Boa Constructor pro Python 3.X ?

Nahlásit jako SPAM
site
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
17. 9. 2014   #6
-
0
-

Sebral jsem to zde: http://www.root.cz/clanky/jak-na-gui-s-wxpythonem/

Nahlásit jako SPAM
gcx110
Návštěvník
17. 9. 2014   #7
-
0
-

#6 site
To je stará verze.

Nahlásit jako SPAM
site
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
18. 9. 2014   #8
-
0
-

Můžete mi tedy poradit co používáte vy? Upřímně o tomto jazyku nic nevím jen to, že je dobrý pro začátčníky a dá se vněm udělat cokoli pro descop a hlavně na všechny operační systémy. Proto se ho chci naučit. Prozatím jsem se naučil průměrně php, html, css, mysql, javascript

ale chtěl by sem pro přítelkyni udělat něco podobného jako je skype jen s rozdílem, že ona něco napíše a třeba 100lidí tu informace bude číst bez možnosti psaní. Vím, že na tohle je lepší C# a možná pythonem toho docílit nelze, ale i tak se ho chci naučit

Nahlásit jako SPAM
hanpari0
Stálý člen
18. 9. 2014   #9
-
0
-

#8 site
V tom případě začínáš od konce. V pythonu tohle naprogramovat sice lze, ale bude tě to stát moc práce. Stáhni si SharpDevelop a naklikej si okenní aplikaci, jakou chceš. Pak už bude jen na tobě, jestli to bude v IronPythonu, C# , Boo nebo VB.net.

Stejně bych ti doporučoval c#. Python sice je vhodný pro začátečníky, ale ne v tom smyslu, jak si to představuješ ty :)

Navíc výsledek nemusíš instalovat. Pokud bude na počítači správná verze .net frameworku, bude ti stačit vytvořit přenosný exe soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.234.–
site
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
18. 9. 2014   #10
-
0
-

Okenní aplikace tam naklikat nelze. Prostředí je zmatečný oproti visual studiu. Stejně si myslím, že python je lepší než C#. Net jazyk jede jen na windowsech a python na všech operačních. Instalaček se nebojím. Tohle už mám za sebou a sice je to pakárna, ale instalaci udělat umím. Spíš mne u instalace štvalo, že jsem součástí musel udělat instalaci frameworku aby jsem měl jistotu, že to poběží. C# jsem se chvilku učil a je příšerně zmatečný. Spousta sekcí knihoven a podobně, které musejí být provázány. Doufal jsem, že python je přehlednější a okení aplikace tam lze taky vytvořit.

Nahlásit jako SPAM
gcx110
Návštěvník
18. 9. 2014   #11
-
+1
-
Zajímavé

#10 site

Porovnávat jazyky podle to, jestli jsou multiplatformní, nebo ne je blbost. Každý jazyk se hodí na něco jiného. Python je "přehlednější", prasit se v něm dá taky. Můžeš v něm tu apliakce udělat, ale C# je pravděpodobně vhodnější. Ale pokud přeci jen chceš použít Python, tak prosím použij Python 3. Upozorňuji tě, že se ale budeš muset Python naučit.

AJ:
 Přečti si:

http://it-ebooks.info/book/2576/

a taky:

import this

a potom:

http://it-ebooks.info/book/614/

Taky můžeš občas použít dokumentaci pro Python.

https://docs.python.org/3/tutorial/index.html

https://docs.python.org/3/library/index.html

CZ:

Anebo nějaký dobrý tutoriál na internetu na Python 3. :) Pokud chceš pošlu PM.

Nahlásit jako SPAM
hanpari0
Stálý člen
19. 9. 2014   #12
-
0
-

Já jen podotknu, že i c# je v dnešní době multiplatformní :)

http://xamarin.com/

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.234.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Vyvojove prostredi — založil ondrej

Vývojové prostředí — založil Kenvelo

Vývojové prostředí — založil gajasek

Vývojové prostředí — založil Dominik

Bezpečnost a prostředí — založil filištín

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý