Vývojoví Diagram – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vývojoví Diagram – .NET – Fórum – Programujte.comVývojoví Diagram – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MatějH0
Duch
17. 9. 2014   #1
-
0
-

Dobrý večer, předem se omlouvám jestli je má otázka ve špatné kategorii, nevěděl jsem kam jinak ji dát. Potřeboval bych pomoci s vytvořením vývojového diagramu který vypočítá převrácenou hodnotu. Jsem naprostý začátečník a vůbec si nejsem jist jestli to mám správně ale vypadal zhruba nějak takhle:
Začátek
x
Vypočítej y
y=1/x
konec
Omlouvám jestli je dotaz hloupý a digram naprosto špatně, ale nevím jak jinak by měl vypadat, jestli by se měl větvit nebo má stačí takto sekvenční. Předem děkuji za vaše rady a pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.165.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
17. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 MatějH
Vývojové diagramy se dnes už nedělají, protože by to stejně podle nich nešlo naprogramovat. Ten tvůj příklad je jen sekvence. Vývojáky jsem nikdy nekreslil a tohle je tak primitivní (je to funkce na jeden řádek), že to ani nestojí za to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:8cf:9...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MatějH0
Duch
17. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
Děkuji za vaší odpoved, můžu se vás zeptat, i když jsou zbytečné a ani to za to nestojí, je ten diagram, ta sekvence správně? Nevynechal jsem tam třeba něco, kdybych to předložil učiteli mohl by proti tomu mít nějaké výhrady, že je tam něco špatně nebo tam něco chybí?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.165.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
17. 9. 2014   #4
-
+1
-
Zajímavé

#2 Kit
Víš, že je lepší mlčet, když nemáš co říct? Nebo si se snad snažil říct, že má tazatel jít za učitelem a říct mu, že domácí úkol nemá, protože se vývojové diagramy už nedělají? Psaním nazpaměť naučených pouček nikomu nepomůžeš.

#1 MatějH
Vývojový diagram by mohl vypadat třeba takto:

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Kit+11
Guru
17. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 LukoSS
Nejsme tady od toho, abychom za někoho řešili domácí úkoly. Ani netuším, jestli to byl domácí úkol.

Stejně by se podle tvého vývojáku ten program nedal napsat správně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:8cf:9...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+11
Guru
17. 9. 2014   #6
-
+1
-
Zajímavé

#3 MatějH
Chybí ti tam jen test na nulovost dělitele. Dělit nulou totiž nelze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:8cf:9...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MatějH0
Duch
17. 9. 2014   #7
-
0
-

#4 LukoSS
Dobrý večer, mockrát vám děkuji za vaší odpoved.

#5 Kit
Nechtěl jsem abyste to za mě vyřešili, chtěl jsem jenom vědět jestli to mám správně nebo jsem se aspon svým diagramem přiblížil ke správnému řešení. A jestli jsem správně pochopil diagram byl vcelku v pořádku až na ten test dělitele ten do diagramu přidám a potom bych ho už měl mít správně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.165.–
Kit+11
Guru
17. 9. 2014   #8
-
+1
-
Zajímavé

#7 MatějH
Stačí přidat ten test dělitele těsně před dělením. Větvení tedy není nutné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:8cf:9...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
17. 9. 2014   #9
-
0
-

#5 Kit
Ano, fórum tu není od toho, abychom druhým řešili úkoly. Je tu od toho, aby, když se někdo zeptá, tak abychom mu odpověděli/nasměrovali správným směrem. Jelikož je zcela jasné, že jde o nějaký úkol do školy, tak byl ten tvůj první příspěvek obsahově úplně prázdný. Proto jsem psal, že když není co říct, tak je lepší mlčet.

Zkus trochu rozvést, proč by se podle toho diagramu nedal program napsat správně. Rád se něco přiučím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Kit+11
Guru
17. 9. 2014   #10
-
0
-

#9 LukoSS
Pokud by ten program měl skutečně dělat jenom převrácenou hodnotu, tak by se snad použít dal. Chybí v něm však jakákoli možnost zakomponovat do něčeho většího. Je to tím, že vývojové diagramy to prostě neumí.

Jmenuje se ten program "Začátek"? Asi ne. Přesto tam to slovo máš. Naopak tam chybí název programu nebo chceš-li algoritmu.

Testuješ X == 0, ale nevypisuješ chybu. Vypisuješ ji jako by to byla výstupní data.

I když je to velmi krátké, porušuje to SRP. Dělá to příliš mnoho nesouvisejících úkonů.

Pokud by to bylo součástí čehokoli většího, muselo by se to rozdělit nejméně na 3 samostatné části. Tím by ten vývoják zcela ztratil smysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:8cf:9...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
17. 9. 2014   #11
-
0
-

#10 Kit
Už delší dobu koukám na tvoje příspěvky tady na fóru, a tohle je jen potvrzení toho, co jsem si myslel. Oba máme k programování jiný přístup. Ty máš v hlavě hromadu pouček, které se snažíš za každou cenu vždy použít. Já se podívám, a když vidím, že jde o jednoduchý příklad, takže jej jednoduše vyřeším. A řešit znovupoužitelnost u kódu, který bude v praxi na 3 řádky opravdu nehodlám.

Začátek a konec se u vývojových diagramů běžně uvádějí. Nebo jsem se to aspoň před pár lety učil ve škole. A když se podívám a původní Matějův příspěvek, tak se to tak zjevně učí i oni.

SRP bych sem vůbec netahal. SRP je o tom, že má mít každá třída pouze jednu odpovědnost. Tady se bavíme o vývojovém diagramu, který slouží na zjednodušené popsání algoritmu. Vůbec se neřeší, jestli bude pak implementován objektově, procedurálně nebo funkcionálně (nebo jestli bude vůbec implementován). Bavíme se o primitivním školním příkladu, který má začátečníky uvést do programování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Free vyvojovi team ? — založil Tomas

Vývojový diagram — založil ondrašek

Vývojový diagram — založil Beči

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý