Přihlašování uživatelů – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přihlašování uživatelů – MySQL – Fórum – Programujte.comPřihlašování uživatelů – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Pavelv0
Stálý člen
21. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, jak ověřit přihlášení uživatele? Momentálně používám  

SELECT id,role FROM users WHERE uname = '$login' and pass = '$pw'


protože dál používám data z db, ale co když budu chtít uživatele jen ověřit? Je lepší použít 


SELECT pass FROM users WHERE uname = '$login'

a v php pak porovnat výsledky, nebo použít  


SELECT count(*) FROM users WHERE uname = '$login' and pass = '$pw'

nebo ještě úplně jiný postup?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
21. 9. 2014   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.151.–
Kit+15
Guru
21. 9. 2014   #3
-
0
-

#1 Pavelv
Pro autentizaci používám tohle: 

<?php
$select = $db->prepare('SELECT * FROM uzivatel WHERE user=?');
$select->execute(array($this->user));
$profile = $select->fetch(\PDO::FETCH_OBJ);
if (($profile === false) ||
    (crypt($this->pass, $profile->pass) !== $profile->pass)) {
        throw new ModelException('User not found');
}

Posílání otevřeného hesla v SQL dotazu se nedoporučuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 9. 2014   #4
-
0
-

Idealni je mit co nejmene ruznych sql dotazu Pokud vis, ze nekde budes potrebovat casti uzivatele, je lepsi, jako Kit, vytahnout si vsechno. Logicky ale predpokladam, ze v tabulce uzivatel nemas nejake balasty textu, ale jen hlavni info o prihlaseni uzivatele. Treba, kdybys chtel pozdeji napojit program na LDAP, tak v nem take neni dobre drzet more informaci, ale jen jmeno, heslo a id na nejakou dalsi tabulku s podrobnostmi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:8d40:7e...–
Kit+15
Guru
22. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 peter
V tabulce user mám jen pár sloupců, proto jsem tam nechal tu hvězdičku. Také proto, abych zjednodušil ukázku. Běžně však sloupce vyjmenovávám už kvůli překladu názvů proměnných - např. 

SELECT user_name AS userName FROM ...

Na takovou hodnotu se pak mohu odkazovat dle zvyklostí 

echo $row->userName;
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.132.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Přihlašování uživatelů — založil Alex Candle

Přihlašování uživatelů — založil schimpanze

Přihlašování. — založil Counter

Přihlašování — založil Hanka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý