Ověření přes PHP a poté přes JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ověření přes PHP a poté přes JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOvěření přes PHP a poté přes JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Facedown
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
28. 9. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, mám formulář, který bych chtěl validovat přes PHP a poté přes JS. V PHP bych chtěl vypsat hlášky a v JS bych chtěl jen jednoduše označit červeně pole ve formuláři a to hned poté, co uživatel klikne na submit. Je možné tohoto nějak dosáhnout nebo budu muset udělat zcela zvlášť client-side a server-side? Chtěl bych je jen jednoduše sloučit dohromady. Děkuji za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
29. 9. 2014   #2
-
0
-

Klidne to muzes validovat jen jednou pres server. Ajaxem (httprequest, jquery, json) si odesles na pozadi stranku a vracenou verzi pak zobrazis.
Ale obcas je vyhodnejsi mit js validaci zvlast a php validaci zvlast.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:710f:d0...–
Kit+11
Guru
29. 9. 2014   #3
-
0
-

#1 Facedown
Validuje se to zvlášť. V JS kvůli pohodlí klienta, v PHP kvůli bezpečnosti aplikace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.129.98.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
29. 9. 2014   #4
-
0
-

On to myslel podle mne tak, aby nemusel psat validaci 2x, jednou do php a podruhe do js.
Tak, ono to lze udelat i v php a nacist pres ajax. Coz je sice plusko, ale pak jsou tam minuska jako zatez serveru navic a tak. Kdezto kontrola ciste pres js nepusti formular na server driv, nez je ok. Nekteri muzou treba 10x opravovat nejakou vec a v takovem registru vozidel :) to muze byt problem, kdyz ani ted poradne nejede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:710f:d0...–
Kit+11
Guru
29. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 peter
Některé frameworky dokáží vygenerovat obě komponenty z jednoho zadání. Obecně je nezbytné validaci udělat v PHP při ukládání dat. Často se to dá udělat až v SQL. Validace v JS je vlastně jen takový luxus navíc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Facedown
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
29. 9. 2014   #6
-
0
-

Děkuji za rady. Nakonec jsem oddělil JS od PHP a validuji to zvlášť - přesně jak jste mi radili. Je to o dost pohodlnější a rychlejší :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Správa PC přes PHP — založil survik1

PHP whois přes proxy — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý