Dělitelnost a výstupy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dělitelnost a výstupy – C / C++ – Fórum – Programujte.comDělitelnost a výstupy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
L
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 10. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit, snažím se udělat tyto dva programky, ale stále mi to nejde. U toho prvního, mi to vypisuje pouze "cislo je delitelné jede..." "Cislo je delitelne trinact"... Když pozměním printf tak mi to vypiše jedno jakési velké číslo, ale né ty čísla, které jsou dělitelná. Poradil by mi někdo, jen nějak nakopnout ten začátek a výstup. No a u toho druhého nějak nevím, když si udělám např bubble sort, zapíšu to nějak do něho? Aby to vypsalo to 3 největší v poli, a né jen seřazené čísla? S programkem začínám :)

 Vypište všechna čísla z pole dělitelná 11 a 13 která leží v intervalu 0 - 350,

 Vypište třetí největší číslo v poli,

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.30.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
1. 10. 2014   #2
-
0
-

Pokud čísla v poli seřadím tak, aby největší mělo index 0 a nejmenší bylo na konci pole, mělo tedy index (počet čísel - 1), tak třetí největší číslo bude mít index 2.

Dělitelnost určíš tak, že zbytek po celočíselném dělení je 0. V prvním cyklu bych zjišťoval dělitelnost 11 a každé číslo které je dělitelné bych rovnou vypsal. V druhém cyklu bych udělal totéž pro dělitelnost 13. Jinak si přečti např. http://www.cplusplus.com/reference/cstdio/printf/ , je tam popsáno, jak nastavit formátování u printf.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
lukas.balaz0
Super člen
1. 10. 2014   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Na nájdenie tretieho najväčšieho čísla v poli je asi najrýchlejšie prejsť to pole celé trikrát, nie ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
Kit+11
Guru
1. 10. 2014   #4
-
0
-

#3 lukas.balaz
Stačí jednou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:597d:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
lukas.balaz0
Super člen
1. 10. 2014   #5
-
0
-

#4 Kit
ako ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
Kit+11
Guru
1. 10. 2014   #6
-
0
-

#5 lukas.balaz
Vytvoříš si druhý seznam, který bude mít jen 3 prvky a do něj budeš zařazovat čísla z prvního seznamu. Zůstane ti seznam třech největších prvků. Na výstup dáš třetí prvek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:597d:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Delitelnost 7,9,13 — založil ros

Aplikační server - nastaveni URL — založil NotBeginner

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý