Implementácia funkcie malloc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Implementácia funkcie malloc – C / C++ – Fórum – Programujte.comImplementácia funkcie malloc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kent0
Stálý člen
3. 10. 2014   #1
-
0
-

Ahojte,
mám za úlohu implementovať funkciu void *memory_alloc(unsigned int size); ktorá má robiť to isté čo štandardná funkcia malloc. Problém je, že netuším ani ako začať. Za každú radu vopred ďakujem.  
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.213.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
3. 10. 2014   #2
-
0
-

Bez kontextu je to vesmes zadani k nicemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kent0
Stálý člen
3. 10. 2014   #3
-
0
-

Funkcia memory_alloc má poskytovať služby analogické štandardnému malloc. Teda, vstupné parametre sú veľkosť požadovaného súvislého bloku pamäte a funkcia mu vráti: ukazovateľ na úspešne alokovaný kus voľnej pamäte, ktorý sa vyhradil, alebo NULL, keď nie je možné súvislú pamäť požadovanej veľkosť vyhradiť.

Tu je zadanie. Zabudol som ho pridať. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.213.–
KIIV+42
God of flame
3. 10. 2014   #4
-
0
-

Ale jde spis o to, v jakem predmetu, co ste se tam ucili?

Mas to delat treba v linuxu? Posouvat pomoci brk konec datoveho segmentu a zabranou pamet pak vracet? Ci mas pouzit malloc pro zabirani velkejch bloku a pak vracet jen casti z toho tvyho allocu? Nebo mas jen udelat wrapper kolem mallocu?

Moznosti je spousta...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kent0
Stálý člen
3. 10. 2014   #5
-
0
-

Predmet je venovaný dátovým štruktúram a algoritmom. A presný postup zadaný nie je. Jediná podmienka je, že v tom programe nemám použiť už existujúcu funkciu malloc. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.213.–
KIIV+42
God of flame
3. 10. 2014   #6
-
0
-

mno.. tak asi ten sbrk/brk a vlastni handlovani prazdnyho/obsazenyho mista nejakym polem ukazatelu + obsazene/volne misto ci tak. Pri trose umu i nejake spojovani sousedicich bloku pameti, co se uvolnily nebo tak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kent0
Stálý člen
3. 10. 2014   #7
-
0
-

napadlo ma to robiť tak, že by som obsadzoval voľné bloky v pamäti ale vôbec neviem ako na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.213.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
3. 10. 2014   #8
-
0
-

Tu paměť získáš právě třeba přes ten brk. Na Windows třeba HeapAlloc. Možná by prošlo i prostě velké statické pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 125 hostů

Podobná vlákna

Implementácia CMS — založil Anonymní uživatel

Implementacia frontu v C — založil detony

Implementacia AST — založil vitamin

Call malloc — založil BigBear

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý