Význam pořadí operátorů při zkracování řetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Význam pořadí operátorů při zkracování řetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýznam pořadí operátorů při zkracování řetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ondrej39+1
Věrný člen
3. 10. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

mohli byste mi vysvětlit, jaký je operační rozdíl mezi operátorovou zkratkou =+ a +=?

Případně děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Reklama
Reklama
Řešení
KIIV+42
God of flame
3. 10. 2014   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

=+ jsou dva ruzny operatory ... unarni + a binarni =

+= uz je jen jeden operator, u cisel napriklad znamena  pricist k tomu co je nalevo to co je napravo. Nicmene v c++ to muze byt jakkoliv pretizeno a delat to prakticky cokoliv

U retezcu v C se bude u += jednat nejspis o posun pointeru v ramci retezce

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ondrej39+1
Věrný člen
3. 10. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
Děkuji za odpověď. Ptám se proto, protože jsem po přetížení operátoru * potřeboval násobit matice, přičemž původní řetězec byl

mat.p[i][j] = mat.p[i][j] + (p[i][k] * m1.p[k][j]);

ten jsem (nyní už vím, že chybně) zkrátil na 

mat.p[i][j] =+ (p[i][k] * m1.p[k][j]);

Takto upravený kód mi sice matice násobil, ale násobil je špatně. Když jsem =+ nahradil výrazem +=, tak už násobení probíhalo přesně tak, jak probíhat má.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
KIIV+42
God of flame
3. 10. 2014   #4
-
0
-

no je to prave rozdil jako bys mel:

x += y;   =>   x = x + y;

a

x = +y;   =>   x = (double)y;   nebo  (int) pro celociselny typy

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 99 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý