Dependency injection – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dependency injection – PHP – Fórum – Programujte.comDependency injection – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Facedown0
Newbie
3. 10. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, nepoužívám žádný framework, ale stavím aplikace na MVC. Každá stránka na webu má třídu, která končí na Page a zároveň každá stránka má třídu, která končí na Storage, kde jsou databázové dotazy. 

Do konstruktoru dané Page si tedy vždy předávám Storage a další třídy, které jsou potřebné pro všechny metody uvnitř třídy. 

Ovšem, pokud danou třídu, kterou předávám do konstruktoru Page potřebuji třeba jen na jednom místě (metodě) ve třídě, je dobré tuto třídu také předávat v konstruktoru? Přijde mi zbytečné vytvářet instanci třídy, pokud ji třeba ani nebudu potřebovat. Ale na druhou stranu mi to přijde relativně přehlednější vše inicializovat v konstruktoru a poté se už o nic nestarat.

Měl bych teda takovou třídu předávat jako parametr v té dané metodě, kde ji chci použít? Samozřejmě pomocí rozhraní. Je to dobrý nápad, nebo mi to nějakým způsobem bude v budoucnu přítěží? 

Děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.98.–
Reklama
Reklama
Řešení
Kit+11
Guru
3. 10. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Facedown
Nepředávej třídu, ale objekt. V konstruktoru. Tomu objektu udělej línou inicializaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Facedown0
Newbie
4. 10. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
Díky za radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 62 hostů

Podobná vlákna

Dependency injection — založil DI

SQL injection — založil Anonymous

Sql injection — založil Paja2

Dll injection pro OpenGL — založil ingiraxo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý