Jak na mail() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak na mail() – PHP – Fórum – Programujte.comJak na mail() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

fidelio
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 10. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

vytvářím své první webové stránky a potřebuji, abych z nich mohla odesílat maily. Zatím vše zkouším jen na localhostu. Napsala jsem si jednoduchý php skript na odesílání e-mailů, který pouze zobrazí zprávu, zda se e-mail odeslal či ne (píše mi to, že odeslal). Na určenou adresu však e-mail nedorazí. Pokud jsem to z různých návodů pochopila dobře, je to tím, že nemám nainstalovaný mail server. Můj dotaz tedy je, zda jsem to pochopila dobře, a pokud ano, prosím o radu, jaký mail server používáte, popř. co byste mi doporučili. Mám naistalovaný xampp a používám manjaro linux. (Mimochodem - v php.ini jsem nastavila cestu k sendmailu v 'části' určené pro linux, v některých návodech, které měly být pro linuxové distribuce lidé radili zakomentovat část pro linux a odkomentovat a vyplnit část pro win, z toho mi jde trochu hlava kolem, ale nejsem v tom dostatečně zběhlá, abych to mohla posoudit.) Předem všem děkuji za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.222.228.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
5. 10. 2014   #2
-
0
-

#1 fidelio
LAMP server. Viz Google - tam je vše o tom...

http://www.thewireframecommunity.com/node/39

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+15
Guru
5. 10. 2014   #3
-
0
-

#1 fidelio
Používám Postfix, ale můžeš si tam nastavit SMTP server svého providera, případně i někoho jiného, kdo bude ochoten tvou poštu přeposílat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ShifterCZ
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 10. 2014   #4
-
0
-

#3 Kit
A dá se tam nastavit i odesílatel? Jako fake mailer?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.101.–
Kit+15
Guru
5. 10. 2014   #5
-
0
-

#4 ShifterCZ
To přece umí každý e-mailový klient. Takže odpověď zní: Ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
fidelio
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 10. 2014   #6
-
0
-

#2 Matěj Andrle
Děkuji, návod jsem si prostudovala. Vyskytl se však další problém. Mám nainstalovaný sendmail (už byl po naistalování distribuce). Když chci nainstalovat sstmp, není to možné. Konkrétntě to dává hlášku:
/usr/bin/mailq již existuje v souborovém systému
ssmtp: /usr/bin/newaliases již existuje v souborovém systému
ssmtp: /usr/bin/sendmail již existuje v souborovém systému.
Nevíte prosím co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.96.–
fidelio
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 10. 2014   #7
-
0
-

#3 Kit
Asi hloupá otázka, ale z příspěvku teď moc nerozumím, kde si to mám nastavit. Mohl bys to prosím upřesnit? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.96.–
Kit+15
Guru
5. 10. 2014   #8
-
0
-

#7 fidelio
Však v manuálu je to jako příklad: 

<?php
ini_set("SMTP", "smtp-server.example.com");
mail(
    'test@example.org',
    'Subject',
    'Body',
    'From: sender@example.org',
    '-f sender@example.org'
);
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
fidelio
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 10. 2014   #9
-
0
-

#8 Kit
Aha, už rozumím:o) (a vyzkouším). Moc děkuji. Do manuálu jsem se dívala, ale asi nějak špatně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.96.–
fidelio
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 10. 2014   #10
-
0
-

Tak jsem to zkusila a nefunguje. A Google také bohužel nedává odpověď...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.96.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
6. 10. 2014   #11
-
0
-

#6 fidelio
No už to tam zkrátka máš - co na tom nechápeš? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.181.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 10. 2014   #12
-
0
-

 Ja mam v jednom programu tohle pro prenastaveni mailu z default.

// http://cz1.php.net/…guration.php#…
echo "<b>default</b><br>"; 
$a = 'SMTP';   echo "$a = ".ini_get($a)."<br>"; 
$a = 'smtp_port'; echo "$a = ".ini_get($a)."<br>"; 
$a = 'sendmail_from'; echo "$a = ".ini_get($a)."<br>"; 	// win only
$a = 'sendmail_path'; echo "$a = ".ini_get($a)."<br>"; 	// unix /usr/sbin/sendmail or /usr/lib/sendmail

ini_set("SMTP", "smtp.nasserver.cz");
echo "<b>changed</b><br>"; 
$a = 'SMTP';   echo "$a = ".ini_get($a)."<br>"; 
$a = 'smtp_port'; echo "$a = ".ini_get($a)."<br>"; 
//date_default_timezone_set('America/New_York');
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:b955:13...–
fidelio
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 10. 2014   #13
-
0
-

#11 Matěj Andrle
Nechápu, co mám udělat, aby mail opravdu došel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.96.–
DIPcom0
Duch
6. 10. 2014   #14
-
0
-

Pro odesilani emailu použivam PHPmailer http://phpmailer.worxware.com/

Z localhostu se to blbe posili musiš mit dobře nastaveny xampp a pokud se to tprve učiš tak se na to vy... použij SMTP od PHPmailer.

Stahni si zdrojak zde

Rozbal a přidej si složku PHPMailer-master do projektu 

require_once '/libs/PHPMailer-master/PHPMailerAutoload.php';

Připojeni k gmailu a odeslani emailu.

$mail = new PHPMailer;
        
$mail->isSMTP();                                      
$mail->Host = 'smtp.gmail.com';                  
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->Port = 587;
$mail->SMTPSecure = 'tls';

$mail->Username = 'tvuj@gmail.com';                  
$mail->Password = 'heslo';  
                                                
$mail->CharSet = 'UTF-8';

$mail->From = 'odesilatel@dipcom.cz';
$mail->FromName = 'jmeno odesilatele';

$mail->addAddress('prijemce@email.cz', 'jmeno'); 

$mail->Subject = 'Předmět';

$mail->Body    = "<p><b>test</b></p>";
$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

if(!$mail->send()){
   echo 'Došlo k chybě';
}else{
   echo 'Odeslano';
};

Po prvnim připojeni by ti měl přit na tvuj Gmail email že se někdo pokusil přihlasit na tvuj učet musiš dat že jsi to byl  ty a snižtbezpečnost. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.170.–
fidelio
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 10. 2014   #15
-
0
-

#14 DIPcom
Děkuji, zítra to nastuduji a vyzkouším. Dnes už mi bohužel nezbývá čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.222.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

E-mail — založil paking

E-mail — založil klaveska

E-mail — založil NeviemNic

Mail() — založil Gerry

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý