Nazev souboru - pomoc – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nazev souboru - pomoc – PHP – Fórum – Programujte.comNazev souboru - pomoc – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #1
-
0
-

zdravim... potrebuji poradit jak zjisti v PHP 4 nazev souboru (konkretne jde o obrazek). ihned po stisku tlacitka z formulare se totiz cesta k souboru ukazuje napr.: C:\WINDOWS\php44.tmp
prece na to musi naka funkce existovat:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
Reklama
Reklama
28. 1. 2007   #2
-
0
-

Tmp soubory se mazou po skonceni skriptu, takze ho musis pomoci copy() nekam zkopirovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #3
-
0
-

jenze ja ho prave nikam kopirovat nechci... ja ten ctu binarne a ukladam do db ale nemuzu zjistit ten nazev...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
olgo0
Věrný člen
28. 1. 2007   #4
-
0
-

To Gibon: to chces s toho "C:\WINDOWS\php44.tmp" ziskat len "php44.tmp" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #5
-
0
-

olgo píše:#
# To Gibon: to chces s toho "C:WINDOWSphp44.tmp" ziskat len "php44.tmp" ?


ne ne... to je to co mi hodi php jako cestu k tomu souboru... a to ja prave nechci... ja chci zjistit puvodni cestu a puvodni nazev souboru a ne tenhle docasny

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
28. 1. 2007   #6
-
0
-

Nedoporucuju uladat soubory primo do DB, radsi ho opravdu nekam nakopiruj a do DB uloz jen cestu. Tohle nerikam jen tak z patra ale z vlastni zkusenosti ;)

EDIT: Omg, jakou puvodni cestu? To myslis jako cestu u klienta? K cemu by ti byla...i kdybi ji ten klient posilal. Ale orginalni nazev souboru je v promenne $HTTP_POST_FILES['obrazek']['name']

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #7
-
0
-

CommanderZ píše:#
# Nedoporucuju uladat soubory primo do DB, radsi ho opravdu nekam nakopiruj a do DB uloz jen cestu. Tohle nerikam jen tak z patra ale z vlastni zkusenosti ;)

jo to ja vim ze je to prasarna ale takhle to udelat potrebuju:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
28. 1. 2007   #8
-
0
-

A co teda potrebujes?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #9
-
0
-

To CommanderZ: zjistit nazev ukladanyho obrazku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
Jakub0
Super člen
28. 1. 2007   #10
-
0
-

Gibon píše:#
# To CommanderZ: zjistit nazev ukladanyho obrazku.


Cestu IMHO jinak než přes JS nezjistíš, ale název máš v $_FILES['obrazek']['name'].

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #11
-
0
-

To D1ce: diiiik!:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #12
-
0
-

To D1ce: sakra nemuzu to z toho dostat... mohl bys mi napsat nejaky prikladek... napr. vypsat originalni nazev souboru z promenny $img, ve ktery je ulozen soubor ziskany z formulare (pomoci $_FILES)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
Ondra0
Newbie
28. 1. 2007   #13
-
0
-

uz ntreba:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Všechno vždycky nějak dopadne...
Richard Kaliarik0
Super člen
2. 2. 2007   #14
-
0
-

a prečo si vlastne nestiahneš php5????

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý