Seznam prvočísel – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seznam prvočísel – Python – Fórum – Programujte.comSeznam prvočísel – Python – Fórum – Programujte.com

 

Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
6. 10. 2014   #1
-
0
-

Za úkol jsme dostali přijít na to jak to funguje...většinu tak nějak chápu, jenže učitel moc nevysvětluje spíš zadává ty úkoly a je to volitelný předmět...prosím vás o nějaké vysvětlení co jak a pro tam funguje popis programu prostě díky moc za pomoc, budu moc vděčný:))

for p in range(2, n+1): 
       for i in range(2, p): 
             if p % i == 0: 
                   break 
        else: 
             print (p) 
print (Done)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.117.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
6. 10. 2014   #2
-
0
-

#1 Luke
2 cykly, jedno modulo. Funkci range progoogli, jakož i pojem modulo - co na tom řešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.181.–
Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
6. 10. 2014   #3
-
0
-

Ano toto vše právě jediné vím...
potřebuji právě jak co funguje a co a proč tam je a tak...vážně se v tom volitelným topím a nechci si kazit vyznamenání jen kvůli něčemu co nikdy nepoužiji:/

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.117.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
6. 10. 2014   #4
-
0
-

#3 Luke
Tak já to za tebe vygooglím:

http://www.itnetwork.cz/python-tutorial-cykly-while-for-in-funkce-range-a-vyraz-pass

A z modula vyleze zbytek po celočíselném dělení. Je to: "%".

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.181.–
Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
6. 10. 2014   #5
-
0
-

dobře..díky moc:)
a ještě jak tam nějak vecpat append aby mi to vyhodilo seznam prvocisel v těchto závorkách? [ ]

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.117.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
6. 10. 2014   #6
-
0
-

#5 Luke
Vytiskni "[" před a  "]" po těch cyklech - ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.181.–
gcx110
Návštěvník
6. 10. 2014   #7
-
0
-

#1 Luke
Čau,

ten první cyklus projíždí čísla od 2 do n. Ten druhý projíždí toto číslo, čísly od 2 do p-1. Číslo p je prvočíslo pokud nedá zbytek nulu, což znamená, že není dělitelné žádným z čísel od 2 do p-1. Pokud ano, z cyklu se vyskočí a pokračuje se v další iteraci prvního cyklu. Jasné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.44.–
Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
6. 10. 2014   #8
-
0
-

ano jasné :3 díky moc hned je to jasnější a teda akorát nevím kam mám vecpat to append aby mi to vypsalo ten seznam prvočísel :O

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.117.–
gcx110
Návštěvník
6. 10. 2014   #9
-
0
-

#5 Luke
Před cyklem si vytvoř prázdný seznam, pokud je číslo prvočíslo, můžeš použít u toho cyklu else, ten se provede pokud cyklus proběhne v pořádku (neprovede se break). V tom bloku else potom použiješ metodu append.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.44.–
gcx110
Návštěvník
6. 10. 2014   #10
-
0
-

#8 Luke
U toho druhého cyklu, v tom mém tutoriálu ta syntaxe bloku for určitě je :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.44.–
Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
6. 10. 2014   #11
-
0
-

tak ten seznam mi nefunguje tam vecpat :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.117.–
gcx110
Návštěvník
6. 10. 2014   #12
-
0
-

#11 Luke
 

prvocisla = []
for p in range(2, n+1): 
    for i in range(2, p): 
        if p % i == 0:
            break 
    else: 
        prvocisla.append(p)
print(prvocisla) 
print("Done")

Stačí?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.44.–
Luke
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
6. 10. 2014   #13
-
+1
-
Zajímavé

díky díky! :O měl jsem to špatně odskočený ten append 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý