Dotaz – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dotaz – Pascal – Fórum – Programujte.comDotaz – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Katerina
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 10. 2014   #1
-
0
-

Ahoj 

Resim bakalarku a napadla me takova vec, ze bych vytvorila webovou aplikaci na trenovani pascalu. Jak je na netu priklad codeschool (zombies rails). Co si o tom myslíte? A co vse by bylo potreba nastudovat? Je to tezke na realizaci?

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 10. 2014   #2
-
0
-

http://jsfiddle.net/ - html kod se da spouste tu
http://www.compileonline.com/…l_online.php - pascal treba tu
Jestli mas potrebu vlastni aplikace nebo testiku studentu pascalu, klidne jsi do toho. Bylo by dobre znat html, javascript (ktery to programove obsluhuje) a mozna css (zmena barev, vzhledu). Pripadne lehce php (asp, cgi...) a databaze (mysql), pokud chces vysledky nejak zaznamenavat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fc6e:56...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 10. 2014   #3
-
0
-

Mozna z toho javascriptu bych se zameril na jquery knihovnu, ktera zjednodusi manipulaci s html kodem pomoci css zapisu a nejakych funkci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fc6e:56...–
Katerina
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 10. 2014   #4
-
0
-

Dik za reakci! Spis me zajimalo jak obstaram to prekladani pascal codu? Nechci udelat jen kompilator chtela bych udelat i nejakou cestu kurzem od cyklu po stromy a dalsi pokrocile struktury.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 10. 2014   #5
-
0
-

Koukal jsem treba na ten test pro jquery a zacinaji tam klasickym javascriptem a obecne programovanim.
Otazka1: napis vzorec, aby byl vysledek 14
treba jsem napsal 7+7
Otazka2: napis vzorec, aby byl vysledek 14, aby se pouzila zavorka a 2 znamenka a 3 ruzna cisla
treba (3*5)-1
atd, tak to by slo v javascriptu snadno asi pres eval, pripadne zjistovani znamenek pres indexOf, match a pod
http://jsfiddle.net/rvsrwo9p/
- nahore Run
- pak kliknout na tlacitko spust
- pak vyplnit pred tlacitkem a znova spust

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fc6e:56...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 10. 2014   #6
-
0
-

Aha, tak to google pro slova "compile pascal code in javascript". Nejspis na to bude knihovna.
Ale pozor, je pascal aal borland a pascal ala free pascal a je v tom dost zasadni rozdil v zapise kodu, ktery neni na prvni pohled na jednoduchych prikladech znat. az budes zkouset neco slozitejsiho, tak to poznas. Treba za zkousku stoji zapisy s goto a asm kod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fc6e:56...–
Katerina
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 10. 2014   #7
-
0
-

Ja bych brala proste obecne, vrcholove cviceni by bylo treba vytvorit nejaky linearni seznam nebo strom. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 10. 2014   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fc6e:56...–
Kit+15
Guru
7. 10. 2014   #9
-
0
-

#7 Katerina
Nejlepší by bylo spouštět kompilátor Pascalu na serveru. Z PHP to není problém, jen je na to potřebný vhodně nastavený server - nejlépe nějaký virtuál. Bude dobré ty zkompilované programy spouštět v nějakém pískovišti - dalším virtuálu, klidně i vnořeném.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

Dotaz — založil RePRO

C++ dotaz — založil Darkweaver

Dotaz — založil Hermanek

Dotaz — založil Kenvelo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý