2 x form , 2 x submit – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

2 x form , 2 x submit – PHP – Fórum – Programujte.com2 x form , 2 x submit – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hbo830
Newbie
9. 10. 2014   #1
-
0
-

   

<form method="POST" action="script.php">
	<input name="formular1">
</form>

<form method="POST" action="script.php">
	<input name="formular2">
</form>

<form>
	<input type="submit" value="odeslat_formulare">
</form>



//jsem zacatecnik v PHP tak me nekamenujte :-)
//jak mám odeslat oba formulare submitem v jinem <form> tagu ?
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
9. 10. 2014   #2
-
0
-

   

<form method="POST" action="script.php">
	<input name="formular1">
	<input name="formular2">
	<input type="submit" value="odeslat_formulare">
</form>

internet je tvojou inspiraciou ... btw toto je html a nie php

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
hbo830
Newbie
9. 10. 2014   #3
-
0
-

   

//mas pravdu zatim html

//jde o tohle:

<form method="POST" action="script.php">
	<table>
		<tr>
			<td><input name="formular1"></td>
			<td><input name="formular2"></td>
		</tr>
	</table>
<input type="submit" value="odeslat_formulare">
</form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
10. 10. 2014   #4
-
0
-

Pokud ti to nebude ignorovat server, tak se pouziva i
<input type="submit" name=odeslat value="tlac1">
<input type="submit" name=odeslat value="tlac2">
a pak jednoduje kontrolujes value v $_POST, $_GET.

Tez lze pouzit javascript a prepsat nejaky hidden input a az pak proves odeslani.
<input type=hidden name=mujinp>
<input type=button onclick="forms[0].mujinp.value=1;forms[0].submit();>
<input type=button onclick="forms[0].mujinp.value=2;forms[0].submit();>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dcd8:5d...–
hbo830
Newbie
10. 10. 2014   #5
-
0
-

#4 peter 

//napsal jsem to blbe

<form method="POST" action="script.php">//tento formular je v jedne casti dokumentu
	<table>
		<tr>
			<td><input name="formular1"></td>
			<td><input name="formular2"></td>
		</tr>
	</table>
</form>

<form>//tento form se submit je jinde v dokumentu
	<input type="submit" value="odeslat_formulare">//jak mam odeslat formulare?
</form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Flowy0
Věrný člen
11. 10. 2014   #6
-
0
-

#5 hbo83
predpokladam ze to co chces bude dost zbytocne a skarede ... nieje dovod umiestnovat tlacidlo pre formular na ine miesto ako je formular ... ak je to nutne tak ho zarovnaj v css ako position absolute ale je to zly napad

urcite je to mozne cez javascript ale snazis sa to spravit zbytocne zlozite

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
hbo830
Newbie
11. 10. 2014   #7
-
0
-

#6 Flowy 

<table>
	<tr>
		<td><form><input></form>//tyto inputy chci postovat do databaze
		<td><form><input></form>//pokud existuje elegantnejsi reseni?
		<td><form><input></form>//rad si necham poradit
	</tr>
</table>
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Flowy0
Věrný člen
11. 10. 2014   #8
-
0
-

ak to chces post do db tak to posli v jednom form ... v com je problem? ... ak to su rovnake data a potrebujes sa podla niecoho rozhodnut tak to posli na server (napr prvym sposobom ako pisal peter) a nech sa ten rozhodne ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
hbo830
Newbie
12. 10. 2014   #9
-
0
-

Hmm, zatim to udělam tak jak říkáš a hold <submit> hodim absolute ci relative nekam dolu. Zatim díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
hbo830
Newbie
12. 10. 2014   #10
-
0
-

 Mám další problém. Pokud přidám input dynamicky, tak mi ho to nesubmitne. Zna nekdo reseni? 

<table>
	<form id="myform" method="POST" action="script.php">
		<tr>
                    <td><input name="formular1"></td>
                    <td><input name="formular2"></td>
                    <!--<td><input name="formular3"></td>-->
		</tr>
        	<input id="tlacitko" type="submit" value="odeslat_formulare">
        	<input id="tlacitko_pridat" type="button" value="pridat_radky">
        </form>
</table>

<script>
	function pridani_indexu(){
        var $name_index = $("table td").length;
        $("table").find("input:last").attr("name" , "formular" + $name_index);
    }
    
    
    $("#tlacitko_pridat").click(function(){
        var radek = "<td><input></td>";
        $(radek).insertAfter("td:last");
        pridani_indexu();
    });
</script>

<?php

$vypis = filter_input(INPUT_POST, "formular1");

echo $vypis;
$form1_w = fopen ("form1.txt" , "w");
fwrite ($form1_w, $vypis);
fclose ($form1_w);

$vypis2 = filter_input(INPUT_POST, "formular2");

echo $vypis2;
$form2_w = fopen ("form2.txt" , "w");
fwrite ($form2_w, $vypis2);
fclose ($form2_w);

$vypis3 = filter_input(INPUT_POST, "formular3");

echo $vypis3;
$form3_w = fopen ("form3.txt" , "w");
fwrite ($form3_w, $vypis3);
fclose ($form3_w);


?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Flowy0
Věrný člen
12. 10. 2014   #11
-
0
-

prehliadacu je jedno ako si ho pridal ... pozri si radsej kod ktory to vygenerovalo

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
hbo830
Newbie
12. 10. 2014   #12
-
0
-

#11 Flowy
Kod to vygenerovalo spravny, u javascriptu je taky nutny dynamicky pridany prvek svazat metodou .on() s handlerem. Tak me napada jestli to jde i u submit. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
hbo830
Newbie
12. 10. 2014   #13
-
0
-

Problem vyřešen 

<table>//dont work
	<form>
	</form>
</table>

<form>//ok
	<table>
	</table>
</form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý