Volání funkcí z HTML - je spolehlivé? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Volání funkcí z HTML - je spolehlivé? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVolání funkcí z HTML - je spolehlivé? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Matěj Andrle+1
Grafoman
11. 10. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
Opera mi nevzala volání JS funkcí z HTML. Musím v onload obsloužit všechna tlačítka a ohadlovat jejich eventy přímo v JS, anebo se dá spolehnout na volání z HTML - totiž - s "javascript:"?
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
13. 10. 2014   #2
-
0
-

Ten dotaz mi nedava moc smysl. Ale to je mozna tim, ze jsem nedodelanou Operu pro vyvoj cehokoli, jako i Chrome, odstavil na vedlejsi kolej. Mozna by to bylo jasnejsi, kdybys ukazal kod. Vetsinou, kdyz kod funguje ve FF, tak se to drobnymi upravami da doladit pro zbytek sveta.
V html mas input type=button/submit/image, button, a href. Nektere z nich maji udalost, jine nee. JS se taky ridi pouzitym doctype. Ale nevim, zda je to zrovna tvuj problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:e93f:c8...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
13. 10. 2014   #3
-
0
-

#2 peter
Je to zcela obecně mířeno - Opera mi nevzala cokoliv JS v eventu z HTML...

<ddd event="eee()" />

Kde eee ne každý prohlížeč skutečně zavolá...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.155.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 10. 2014   #4
-
0
-

Parametr event jsem nikdy nepouzil za posl. 15 let. To je ted neco noveho v html5, asi. Neocekaval bych, ze si s tim vsechny prohlizece poradi. Pod pojmem event si predstavuji js window.event, onload="" onclick="", ale rozhodne by mne nenapadlo pouzit event="".

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:74e1:88...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
14. 10. 2014   #5
-
0
-

#4 peter
Samozřejmě, že myslím onddd - nedělej, že to nechápeš! Pardon, že nehodlám vypisovat všechny eventy!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.161.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
15. 10. 2014   #6
-
0
-

Kdybys napsal ukazku kodu, priklad eventu a nepsal nesmysly jako event="", tak by to clovek i pochopil. Napis, co konkretne (html-js-css kod) ti nefunguje a my ti muzeme rici, jestli a v jakem prohlizeci, mobilu, pc nam to jede ci nejede. Nejlepe nejaky jednoduchy jednoznacny priklad. Neni to tak, ze to nekdo s jistotou vi, protoze se pravidla meni s kazdou aktualizaci prohlizece. FF uz ma verzi 32. Vetsina veci z verze 2 funguje a k tomu pribylo par novych, ktere malokdo, krom autoru, zna. html5 take vyslo nedavno a doladuji ho. V podstate stale jeste neprehrava spravne media, treba :)
Fakt je, ze nektere eventy nejsou pro tag definovane, takze je prohlizece ignoruji. Jinde je to zas nesmysl.
Treba <input type="submit" value="Odeslat" onclick="...">
On tam sice onclick lze pouzit, ale musis vedet, ze default je k tomu navazane odeslani formulare a to se da zastavit z eventu onsubmit formulare.
http://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html#…

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:ec68:8d...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 10. 2014   #7
-
-1
-
Mimo téma

#6 peter
Dobrá, tak se musím opakovat. Ať v HTML přiřadím jakoukoliv funkci eventu, Opera to nevezme! Musím v JS... Napadlo mne, že to je chyběním "javascript:" - anebo to nejde obecně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.180.–
hbo830
Newbie
15. 10. 2014   #8
-
0
-

#7 Matěj Andrle
Souhlasim s uzivatelem "peter". Vubec nechapu pointu tveho prispevku Matěji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 10. 2014   #9
-
0
-

#8 hbo83
lahiro.comli.com

Eventy naplněné v HTML mi Opera nebere - co na tom chcete chápat? Prostě to musím deklarovat v JS - a to znamená jak debil dostávat element podle id z 2 000 elementů...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.180.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 10. 2014   #10
-
0
-

Nemusis to delat podle id, existuje el.getElementsByTagName, el...className. A tez lze proste prochazet cely strom pres el.childNodes.
Nevim, proc by to Opera nebrala, ale 1. Operu odmitam (takze to ani nebudu zkouset), 2. na pc v Opere to funguje, to by uz nekdo zminil od prvnich verzi jako bug. Ale je mozne, ze na Opere v mobilu to funguje jinak, protoze mobilni prohlizece jsou takove divne, ocesane, zjednodusene.
Ale, kdybys dal konkretni kod, tak by se to dalo vyzkouset. Urcite ji ma nekdo v mobilu. Zatim jen rikas, ze ti neco nejde, ale nic konkretniho jsi nenapsal! Jestli mas pocit, ze se to da pouzit k reseni problemu, tak muzes zkusit forum na jakpsatweb.cz, kam chodi vic lidi (ale bacha na moderatory, ti si vzdycky najdou duvod, proc ti dat ban :) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:48b0:f8...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 10. 2014   #11
-
0
-

#10 peter
Poslal jsem celý web! Bratrovi na PC nešel ve dvou prohlížečích - nějaké osekané verzi Opery a druhý jsem neznal. Eventy bindingované v JS mu jely!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.154.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
17. 10. 2014   #12
-
0
-

Skryty link, ha :)
Stahl jsem nejaky emulator opery, v nem to jede v default nastaveni. Co mas za mobil? Nenasel jsem tam ale nic jako js konzolu nebo jiny ladici nastroj. Nechtel bych v tom ladit stranky :)
http://www.opera.com/…ile-emulator

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:7d67:a0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
17. 10. 2014   #13
-
0
-

Zkusil bych tam jednoduchy kod jako <li onclick="alert(123);">. Ten js, co tam mas pouzity, ma nektere veci, ktere bych ocekaval, ze opera ani chrome neznaji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:7d67:a0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý