Warning: Error while sending SET_OPTION – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Warning: Error while sending SET_OPTION – PHP – Fórum – Programujte.comWarning: Error while sending SET_OPTION – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Aricak0
Newbie
11. 10. 2014   #1
-
0
-

Dorbý den dámy a pánové,

mám drobný problém a nevím jak ho řešit:

Když spustím skript napíše se mi hláška:

Warning: Error while sending SET_OPTION packet. PID=20858 in /var/www/clients/client2/web120/web/scripts/priprava.php on line 9 Nelze vykonat definiční dotaz: MySQL server has gone away

kde na řádkce 9 je toto:

mysql_query("SET CHARACTER SET utf8")
or die("Nelze vykonat definiční dotaz: " . mysql_error());

Prosím poraďte co s tím a jak tuto situaci řešit. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Kit+15
Guru
11. 10. 2014   #2
-
0
-

#1 Aricak 

mysql_query("SET NAMES utf8");
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:9be:4...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Aricak0
Newbie
11. 10. 2014   #3
-
0
-

Problém se nevyřešil... stále stejné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Kit+15
Guru
11. 10. 2014   #4
-
0
-

#3 Aricak
Koukám znovu na tu hlášku a napadá mě, že vůbec nejsi připojen k databázi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:9be:4...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Aricak0
Newbie
11. 10. 2014   #5
-
0
-

No právě to mi je divné, na localhostu vše šlape jak má ale na hostingu se děje tohle...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Aricak0
Newbie
11. 10. 2014   #6
-
0
-

Také jsem zkoušel toto:

mysql_query("SET session wait_timeout = 900;");

ale bez výsldku

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Aricak0
Newbie
11. 10. 2014   #7
-
0
-

Ale když spouštím skript tak vše projede OK, a nenapíše že jsem se nepřipojil do DB

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Kit+15
Guru
11. 10. 2014   #8
-
0
-

#7 Aricak
Je možné, že tento dinosauří ovladač na tom hostingu nefunguje správně. Zkusil jsi už PDO?

Tento ovladač stejně bude v další verzi PHP vyhozen, zvykej si na PDO.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:9be:4...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Aricak0
Newbie
11. 10. 2014   #9
-
0
-

PDO jsem nezkusil, musel bych přepsat celý skript, což těď není pro mě důležité, nejprve potřebuji aby se rozběhl skript a pak budu řešit přepsání skriptu

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Kit+15
Guru
11. 10. 2014   #10
-
0
-

#9 Aricak
Přechod na PDO je jen přepsání těch několika řádek, které s databází pracují. To je práce na pár minut. Bohužel se tímto zastaralým ovladačem už dávno nezabývám. PDO má lepší hlášení chyb.

Navíc jsi ani neuvedl skript, který ti tu chybu vyhazuje. To je jak věštit z lógru, protože chyba může být zavlečena z předchozích řádek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:9be:4...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Aricak0
Newbie
11. 10. 2014   #11
-
0
-

Díky, za nakopnutí, četl jsem tvůj článek Práce s MySQL v PHP - PDO objektově a modulárně

sice z toho moc moudrý nejsem, ale v pondělí to zkusím přepsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Aricak0
Newbie
7. 11. 2014   #12
-
0
-

Takže důvod proč docházelo time out je prostý. Ve skriptu jsem se nejprve připojil do MYSQL DB a pak do MSSQL db, ze které byl prováděn SELECT jako první, dat bylo hodně, a když konečně vše načetl a měl zapisovat do MYSQL db tak již vypršel čas spojení.Jednoduchá úprava a řešení, připojil jsem do MYSQL db až po načtení dat z MSSQL db.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Warning ve vc6.0 — založil Sony

Jak odstanit warning — založil Paja

Warning MySql fretch array — založil Lukáš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý