Pole - průměr – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pole - průměr – C / C++ – Fórum – Programujte.comPole - průměr – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

dry920
Duch
16. 10. 2014   #1
-
0
-

Zdravíčko, jsem začátečník a řeším školní projekt. Mám definované dvourozměrné pole 12x16 s číselnými hodnotami.

Mám vypsat průměry z jednotlivých řádků a sloupců, jenže nějak nemám tušení jak. Prosím Vás o radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.107.–
Kit+15
Guru
16. 10. 2014   #2
-
0
-

#1 dry92
Aritmetický průměr spočítáš tak, že sečteš hodnoty požadovaných prvků a vydělíš jejich počtem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
dry920
Duch
16. 10. 2014   #3
-
0
-

Díky, ale tuhle informaci jsem již získal na základní škole! 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.107.–
Kit+15
Guru
16. 10. 2014   #4
-
0
-

#3 dry92
Co ti tedy není jasné?

A nekřič nám tady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.129.98.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
16. 10. 2014   #5
-
0
-

Máš udělat aritmetický průměr každého řádku a vyspat ho, potom totéž se sloupci. Takže sečtu prvky prvního řádku a podělím počtem prvků. Výsledek vypíšu. Opakuji pro ostatní řádky. Pak sečtu prvky prvního sloupce a podělím počtem prvků. Výsledek vypíšu. Opakuji pro zbylé sloupce. Rozměry pole a tím i počty prvků v řádcích a sloupcích jsou dány pevně, to usnadňuje řešení.

Na první pohled to vypadá na vnořené cykly for.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:6d78:43...–
16. 10. 2014   #6
-
0
-

Začni od nejjednoduššího: napiš deklaraci pole čísel o rozměrech 12x16. Pak zkus napsat deklaraci pole stejných vlastností s inicializací prvků. V zadání není zmínka o tom, jaká čísla to budou. Předpokládej reálná čísla.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:6d78:43...–
dry920
Duch
16. 10. 2014   #7
-
0
-

Toto vysvětlení je pro mě dostačující. Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.107.–
dry920
Duch
16. 10. 2014   #8
-
0
-

Tak ještě Vás zkusím poprosit o pomoc, potřebuji vypsat průměry z každého sloupce a z každého řádku. Už nad tím trávím celé odpoledne a pořád nic. Výsledky mám uložit do jednorozměrného pole a vypsat (tuhle část bych zvládnul)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.31.228.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
16. 10. 2014   #9
-
0
-

#1 dry92
co třeba takhle?

const int ROWS = 2;
	const int COLS = 2;

	int matrix[ROWS][COLS] = {
		{ 1, 4 },
		{ 2, 1}
	};


	double rows_avg[ROWS];
	double cols_avg[COLS];

	int cols_sums[COLS] = { 0, 0 };


	for(int i = 0; i < ROWS; i++)
	{
		double row_avg = 0;
		for(int j = 0; j < COLS; j++)
		{
			row_avg += matrix[i][j];
			cols_sums[j] += matrix[i][j];

			if(i == ROWS - 1) {
				cols_avg[j] = double(cols_sums[j]) / ROWS;
			}
		}
		rows_avg[i] = row_avg / COLS;
	}

	// print
	std::cout << "Prumery radku: ";
	for (int i = 0; i < ROWS; ++i)
	{
		std::cout << rows_avg[i] << " ";
	}
	std::cout << std::endl;

	std::cout << "Prumery sloupcu: ";
	for (int i = 0; i < COLS; ++i)
	{
		std::cout << cols_avg[i] << " ";
	}
	std::cout << std::endl;	
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.111.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

C++ průměr pole — založil vendy343

Průměr — založil Sopta

Aritmetický průměr C++ — založil MickeyMouse

Aritmetický průměr — založil MatrO

Aritmetický průměr — založil serveronaut

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý