Výběr řádků k vypsání z MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výběr řádků k vypsání z MySQL – PHP – Fórum – Programujte.comVýběr řádků k vypsání z MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
XYZ
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
19. 10. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřebuji vypsat řádky z databáze. Ale jen některé (např. které mají id 1,3 a 10), jak to mám udělat?

Id si zjišťuji z formuláře, nyní ho mám jako pole, které jsem při testování vypisoval takto:

foreach ($ids as $id) {
     echo($id);
}

Děkuji,

XYZ

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.22.65.–
Reklama
Reklama
Matěj Andrle+1
Grafoman
19. 10. 2014   #2
-
0
-

#1 XYZ
Postav správně SQL string?

WHERE `id` IN (1,3,10,...)
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
XYZ
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
19. 10. 2014   #3
-
0
-

A to jak, prosím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.22.65.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
19. 10. 2014   #4
-
0
-

#3 XYZ
www.google.cz

www.root.cz

www.itnetwork.cz

www.programujte.com

www.geek.cz

www.jakpsatweb.cz

www...

(Doufám, že znáš injekce a používáš PDO, či tak...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
XYZ
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
19. 10. 2014   #5
-
0
-

Děkuji moc. Omlouvám se za blbý dotaz a že se mi to nepodařilo vygooglit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.22.65.–
Kit+11
Guru
19. 10. 2014   #6
-
0
-

#5 XYZ
Ono to s tím googlením není tak jednoduché, protože zrovna na tuto otázku najdeš hromadu vadných řešení.

Proč vlastně záznamy id 1, 3 a 10? Ta čísla zadává uživatel? Zkus udělat zoom-out a podívat se, zda se nesnažíš zatloukat vruty pilkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
20. 10. 2014   #7
-
0
-

#6 Kit
"Id si zjišťuji z formuláře, nyní ho mám jako pole"
foreach ($ids as $id)

Chapu to tak, ze ma ve formulari checkboxy vedle radku a zaskrtnutim zvoli, ktere chce zobrazit podrobneji.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:ad19:7f...–
Kit+11
Guru
20. 10. 2014   #8
-
0
-

#1 XYZ 

Zkus to třeba takhle:

<?php
$ids = array(1, 3, 10);
$otazniky = implode(', ', array_fill(0, count($ids), '?'));
$select = $db->prepare("SELECT * from Zavodnik WHERE id IN ($otazniky)");
$select->execute($ids);
foreach ($select->fetchAll(\PDO::FETCH_ASSOC) as $row) {
    print_r($row);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 91 hostů

Podobná vlákna

Vypsání z mysql — založil KOzIčÁk

Vyber Databaze v MySQL — založil marioff

Počítadlo řádků v MySQL — založil psenik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý