Triger DELETE během UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Triger DELETE během UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.comTriger DELETE během UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavelv0
Stálý člen
29. 10. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

mám následují kus kódu: 

DELIMITER $$
 
create trigger  tr_nazev
after update on tabulka
for each row
begin 
DELETE from tabulka WHERE time < Date_add(now(), INTERVAL -1 DAY);
end$$
 
DELIMITER ;

A při spuštění, se trigger vytvoří, ale nic dále při update nedělá. Je to z toho důvodu, že chci mazat data ve stejné tabulce jako upravovat? Lze to nějak obejít?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.95.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 10. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Tohle muzes spoustet v pohode cronem... Nema to nic spolecnyho s datama, co vkladas.

(krom toho, ze kdyby to jelo, tak pri par tisicich updatech/s a nejaky poradny velikosti tabulky, uz by to bylo zatracene pomaly - zazil sem takovy - sice ne v triggeru, ale kdyz se vlozila odeslana zprava do databaze, udelal se podobnej dotaz na odmazavani starejch - na maly databazi ok, i na velky to trvalo tak pul sekundy... ale jak se zacalo posilat 500zprav za sekundu, tak 4 servery pretizeny...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý