Spocitanie pri kazdom zadani z klavesnice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spocitanie pri kazdom zadani z klavesnice – C / C++ – Fórum – Programujte.comSpocitanie pri kazdom zadani z klavesnice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
LuKeSkO0
Duch
31. 10. 2014   #1
-
0
-

Ahojte potreboval by som poradits jednym programom.

Snazim sa spravit si program do ktoreho zadam pocet osob a ku kazdej osobe aj ich motnost lenze neviem ako tam spravit to aby mi po kazdom zadani hmotnosti ich spocitalo a nakonci aby mi vypisalo ich celkovu hmotnost.

Zatial som sa dostal potialto sice neviem ci to mam uplne spravne takze vopred dakujem ;)

#include <STDIO.H>
#include <CONIO.H>
#include <MATH.H>

int main()
{
    int vaha,pocetosob,i,celkovavaha;
    printf("Zadaj pocet osob ");
    scanf("\n%d",&pocetosob);
    for (i=1;i<=pocetosob;i++){
    printf("\nZadaj vahu kazdej osoby");
    printf("\n%d.osoba vazi ",i);
    scanf(" %d",&vaha);
    }
    getche();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.82.–
Reklama
Reklama
Řešení
ingiraxo+15
Grafoman
31. 10. 2014   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 LuKeSkO 

int main()
{
    int vaha,
        pocetOsob,
        i,
        celkovaVaha = 0; // nutno nastavit vychozi hodnotu

    printf("Zadaj pocet osob: ");
    scanf("%d", &pocetOsob);
    printf("Zadaj vahu kazdej osoby\n\n");

    for (i = 0; i < pocetOsob; i++) {
        printf("%d.osoba vazi: ", i + 1);
        scanf("%d", &vaha);

        celkovaVaha += vaha; // secte vahy
        printf("Celkova vaha: %d\n", celkovaVaha); // vypise
    }
    getche();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
LuKeSkO0
Duch
31. 10. 2014   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Vdaka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 108 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý