Vložení pole do druhého pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vložení pole do druhého pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comVložení pole do druhého pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vazbok0
Newbie
5. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, chci se zeptat, zdali je C možné nějaký takový zápis? Vím, že je to určitě špatně napsané, ale chci se zeptat, zda je možný tento princip?

int pole1[8];
// naplním pole1
int pole2;
pole2[0] = pole1;
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.87.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
5. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 vazbok
takhle ne, ale muzes mit pointer..

int * pole2 = pole1;

jen pak nevis, jak velky to pole1 bylo, pokud si tonekde nebudes drzet.. sizeof vrati velikost pointeru, ne toho pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vazbok0
Newbie
5. 11. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
Ok, díky za radu. řeším spíš problém jak udělat jakoby sloučení čísel v pole. V argumentu mám řekněme čísla 2345, postupně znaky načtu do pole na ruzný pozice a potom bych chtěl dál počítat s číslem 2345 v desitkové soustavě, abych je mohl sečíst s dalším polem třeba. Je to nějak možné?

int c;
    c = 0;
    int pole[8];
    int znak;
    while ((znak = getchar()) != '\n')
    {      pole[c] = znak-'0';
        c++;
    }

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.87.–
Řešení
KIIV+42
God of flame
5. 11. 2014   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

na to nepotrebujes ani pole...

cislo = 0;
while ((znak = getchar()) != '\n') {
  // jinak to \n je malo.. muze prijit i EOF ci neco neciselneho

  cislo = cislo*10 + znak-'0';
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vazbok0
Newbie
5. 11. 2014   #5
-
0
-

#4 KIIV
Děkuji moc. Hodně jste mi pomohl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý