Procházení $_POST – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Procházení $_POST – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comProcházení $_POST – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

hbo830
Newbie
8. 11. 2014   #1
-
0
-

 Jedna tabulka HTML = jedna tabulka v SQL

 kazdy radek tabulky = jeden zaznam v DB

cyklem bych chtel projet pole $_POST a kazde 3 hodnoty vlozit do jednoho zaznamu v tabulce.

naky napad?

<form  method="POST">
    <table>
        <tr>
            <td><input name="foo1" value="a"></td>
            <td><input name="bar1" value="b"></td>
            <td><input name="poo1" value="c"></td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td><input name="foo2" value="d"></td>
            <td><input name="bar2" value="e"></td>
            <td><input name="poo2" value="f"></td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td><input name="foo3" value="g"></td>
            <td><input name="bar3" value="h"></td>
            <td><input name="poo3" value="i"></td>
        </tr>
    <input type="submit">
    
    </table>
</form>

<?php

foreach ($_POST as $key => $value){
    echo 'key is:' .$key . 'value is: '. $value . '<br>';
    
    if ($key == 'poo1'){
        echo 'Toto ma byt jeden zaznam v tabulce <br>';//zde by melo byt neco jako "INSERT INTO $table_name (Column1 , Column2, Column3) VAL('$foo1' , '$bar1' , '$poo1')"; 
        continue;
       
    }
    
    if ($key == 'poo2'){
        echo 'Toto ma byt druhy zaznam v tabulce <br>';//zde by melo byt neco jako "INSERT INTO $table_name (Column1 , Column2, Column3) VAL('$foo2' , '$bar2' , '$poo2')"; 
        continue;
       
    }
    
    if ($key == 'poo3'){
        echo 'Toto ma byt treti zaznam v tabulce a tak dale... <br>';//zde by melo byt neco jako "INSERT INTO $table_name (Column1 , Column2, Column3) VAL('$foo3' , '$bar3' , '$poo3')"; 
        continue;
       
    }
     
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
8. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 hbo83
Kód bych nejraději vzal jako důvod, proč nereagovat. Ovšem beru, že jsi začátečník a tak napíši jediné - chceš-li více hodnot na jeden sloupec, posílej pole. (name="name[]") Jinak se nauč základy PHP - jinak to nepůjde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.141.–
hbo830
Newbie
8. 11. 2014   #3
-
0
-

Super, diky, zas me to posunulo. ...........{Po mesici PHP nemuzu umet zazraky :-)}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.4.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
8. 11. 2014   #4
-
0
-

#3 hbo83
Projdi si články okolo tagů OOP, QueryString, JS, AJAX, HTML PHP FORM,...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.141.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
8. 11. 2014   #5
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#3 hbo83
Nehezký, leč příklad:

http://stackoverflow.com/questions/9073690/post-an-array-from-an-html-form-without-javascript

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.141.–
Kit+15
Guru
8. 11. 2014   #6
-
+1
-
Zajímavé

#4 Matěj Andrle
Co jsou to "tagy OOP"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
8. 11. 2014   #7
-
0
-

#6 Kit
Jaké tagy OOP - vše za slovem tagů jmenuji jako tagy! Není to jedna dvojice - je to seznam tagů článků - tutoriálů... Tag - slovo pro vyhledávač... I moje máma by to pochopila... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.141.–
Kit+15
Guru
8. 11. 2014   #8
-
0
-

#7 Matěj Andrle
Aha. Když si tam domyslím dvojtečku, tak je mi to už jasné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

$_POST uziti — založil Petr

$_POST uziti — založil Petr

Prehliadanie &amp;_POST pola — založil dalaman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý