Nefunguje podmienka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunguje podmienka – C / C++ – Fórum – Programujte.comNefunguje podmienka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
vrtkoo0
Newbie
8. 11. 2014   #1
-
0
-

   

double perc, x;

while (i < 30){
		
		if ((datum - (atoi(udaje[i]))) >= 10000){
			perc = ((atoi(udaje[i - 1])) == 1) ? 0.015 : 0.022;		
			x = (double)atoi(udaje[i-1])*perc;
			
			printf("%s %s %.2lf\n", strtok(udaje[i-4], "\n"), strtok(udaje[i-3],"\n"), x);
		}
		i = i + 6;
	}

toto mi tu nefunguje nejak ta podmienka perc = ((atoi(udaje[i - 1])) == 1) ? 0.015 : 0.022;

atoi(udaje[i - 1]) - toto je vlastne riadok v subore ktory nadobuda hodnotu bud 0 alebo 1, takze vlastne sa pytam ze ak je 1 tak ma byt perc=0,015 a ak je 0 tak perc= 0.022,, ale vzdy mi to hodi(aj pre 1 aj 0) perc=0,015 :( vidite tam dakto dačo zle alebo potrebujete viac udajov /informacii? dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.214.–
vitamin+8
Grafoman
8. 11. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 vrtkoo
skusal si pouzit debuger alebo si si tam dat pomocne vypisy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
vrtkoo0
Newbie
8. 11. 2014   #3
-
0
-

#2 vitamin
skušal som kontrolne vypisy, a pre každe mi piše 0,022 či je to 1 alebo 0 :( 

teda predtym som sa pomylil stale mi to dava 0,022 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.214.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 11. 2014   #4
-
0
-

mozna by bylo jednodussi sem hodit celej kod a ukazku vstupnich dat

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+15
Guru
8. 11. 2014   #5
-
+1
-
Zajímavé

#3 vrtkoo
V kontrolních výpisech by sis především měl vypsat hodnotu výrazu 

atoi(udaje[i - 1])
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
vrtkoo0
Newbie
8. 11. 2014   #6
-
0
-

#5 Kit
díky, ja som si pomylil o jeden riadok :)

perc = ((atoi(udaje[i - 2])) == 1) ? 0.015 : 0.022;

miesto atoi(udaje[i - 1]).. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.214.–
vrtkoo0
Newbie
8. 11. 2014   #7
-
0
-

a neviete mi ešte poradiť prosim ako si spravim funkciu/proceduru, ktorou si otvorim subor, a budem ho vediet pouzivat aj v inych funkciach uz otvoreny subor, alebo take nieco, skusal som daco ale nejak mi to nejde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.214.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 11. 2014   #8
-
0
-

vratis z ni ten handler a pak ho predavas do tech ostatnich funkci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vrtkoo0
Newbie
8. 11. 2014   #9
-
0
-

#8 KIIV

nevieš mi napisať kratky priklad, dako nemam potuchy ako to spraviť..

dačo taketo?

FILE *otvor_subor(){

	FILE **f;
	if ((f = fopen("subor.txt", "r")) == NULL){
		printf("Neotvoreny subor\n");

	}
	return *f;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.214.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 11. 2014   #10
-
+1
-
Zajímavé

   

// bud:
FILE *otvor_subor(){

	FILE *f;
	if ((f = fopen("subor.txt", "r")) == NULL){
		printf("Neotvoreny subor\n");

	}
	return f;
}
// nebo:
void otvor_subor(FILE ** f) {
  if ((*f = fopen("subor.txt", "r")) == NULL){
    printf("Neotvoreny subor\n");
  }
}
// a volani:  FILE* file; otvor_soubor(&file);
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vrtkoo0
Newbie
8. 11. 2014   #11
-
0
-

#10 KIIV
dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.214.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Podmienka if (ak) — založil EXBART

Podmienka v C++ — založil FeFeronka

Podmienka v JSP — založil vlado0991

While -chybna podmienka — založil jonhnw

MySQL podmienka — založil zelenac1

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý