MSSQL - práce s řádkem – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MSSQL - práce s řádkem – MS SQL – Fórum – Programujte.comMSSQL - práce s řádkem – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
rycmond0
Newbie
9. 11. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

mám dotaz jestli je nějakou fukcí možné pracova s řádkem:

dotazem  "SELECT * FROM tabulka WHERE id=5"

dostanu jeden řádek ve kterém je 10 sloupců

id a b c d e f g h I

5 2 3 2 3 6 4 7 3 2

já bych potřeboval aby mě to sečetlo počet sloupců ve ktrých je "3"  něco jako je countif v Exelu

Děkuji předem za radu či názor

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.13.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
9. 11. 2014   #2
-
0
-

praca databaz na riadkovej urovni je len zakladna ... myslim ze nieje sposob ako by si do toho zahrnul podmienku ... mozno by bola moznost premenit to na stlpcovu funkciu ale bolo by to velmi neprakticke

... ak potrebujes pracovat s datami z databazy tak ich naimportuj do nejakeho programu a pracuj s nimi tu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
rycmond0
Newbie
9. 11. 2014   #3
-
0
-

já vým jak to zpracovat nějakým externím programem,chěl jsem si zjednodušit ten program že místo celého řádku mě databáze pošle jedno číslo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.13.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
10. 11. 2014   #4
-
0
-

#3 rycmond
PHP - problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
Zed_10
Newbie
10. 11. 2014   #5
-
0
-

Ahoj, zatím mě napadlo jen takové provizorní řešení, ale možností je více. 

declare @result int = 0
declare @condition int = 3

declare @myTable table(
	id int,
	a int,
	b int,
	c int, 
	d int,
	e int, 
	f int, 
	g int,
	h int,
	i int
)

insert into @myTable values 
(5, 2, 3, 2, 3, 6, 4, 7, 3, 2)

select 
	@result += case when a = @condition then a else 0 end,
	@result += case when b = @condition then b else 0 end,
	@result += case when c = @condition then c else 0 end,
	@result += case when d = @condition then d else 0 end,
	@result += case when e = @condition then e else 0 end,
	@result += case when f = @condition then f else 0 end,
	@result += case when g = @condition then g else 0 end,
	@result += case when h = @condition then h else 0 end,
	@result += case when i = @condition then i else 0 end
from @myTable where id = 5

select @result
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.5.–
Řešení
P
~ Anonymní uživatel
193 příspěvků
10. 11. 2014   #6
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

V zadani mas 'aby mě to sečetlo počet sloupců ve ktrých je "3"'

Tvuj dotaz ale scita hodnoty sloupcu. Pocet sloupcu = 3, soucet hodnot = 9.

Reseni pomoci UNPIVOT: 

SELECT id, COUNT(*) AS pocet, SUM(hodnota) AS soucet
FROM @myTable
UNPIVOT	(
	hodnota FOR sloupec IN (a, b, c, d, e, f, g, h, i)
) AS u
WHERE
	id = 5
	AND
	hodnota = @condition
GROUP BY id
;
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
rycmond0
Newbie
10. 11. 2014   #7
-
0
-

#4 Matěj Andrle
PHP není problém - hledám řešení pomocí SQL

#6 P
jojo přesně něco takové, ale lze to udělat pro sloupce u kterých neznám jména (když třeba přidám další loupec do tabulky, aby nemusel upravovat tento dotaz)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.177.–
P
~ Anonymní uživatel
193 příspěvků
10. 11. 2014   #8
-
0
-

Kdyz neznas sloupce tabulky, tak se tezko pise neco jineho nez SELECT * FROM ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
P
~ Anonymní uživatel
193 příspěvků
10. 11. 2014   #9
-
0
-

Muzes query sestavit jako string a pak spustit pomoci sp_executesql. Jmena sloupcu ziskas ze sys.columns.  Otazka je, jestli to za tu praci stoji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
rycmond0
Newbie
10. 11. 2014   #10
-
0
-

#8 P
já znám jména sloupců - jen jede o to že když jeden sloupec přidám dak abyh nemusel přepisovat tenhle dotaz

#9 P
jojo už tohle zkouším

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.177.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

PHP a MSSQL — založil Kowalsky95

MSSQL a cestina — založil Petr sejn

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý