PHP MSSQL zjištění ID zápisu. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP MSSQL zjištění ID zápisu. – PHP – Fórum – Programujte.comPHP MSSQL zjištění ID zápisu. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Aricak0
Newbie
10. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, prosím o radu, zapisuji data do tabulky v MSSQL a potřeboval bych zjistit pod jakým ID se daný záznam zaznamená. Vyzkoušel jsem lecos, ale bez šance. Zde je Insert:

$zapis_objednavky = " INSERT INTO TabZbozi
(
	PoradoveCislo,
	ZemeDPH)
VALUES (
	'$PoradoveCislo',
	'$ZemeDPH'
)";
							
mssql_query($zapis_objednavky);

Díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 11. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Aricak0
Newbie
10. 11. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
Tak jsem to zkusil, ale vrátilo mi to jiné číslo, konkrétně 140542 místo ID, které se zapsalo což je: 151837

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 11. 2014   #4
-
0
-

a ta druha moznost taky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Aricak0
Newbie
10. 11. 2014   #5
-
0
-

#4 KIIV
No ta druhá možnost mě nefachala, ale asi již mi to vrací ID do proměnné...
Použil jsem první řešení a místo IDENTITY jsem do funkce dal SCOPE_IDENTITY()

function getLastId() {
	$result = mssql_fetch_assoc(mssql_query("select SCOPE_IDENTITY() as id"));
	return $result['id'];
}

$id = getLastId();
echo "id je ".$id; 
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
Aricak0
Newbie
10. 11. 2014   #6
-
0
-

Doopravím kód a uvidíme zda to pojede...

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
Aricak0
Newbie
10. 11. 2014   #7
-
0
-

Tak ano, už to jede... Děkuji za nakopnutí... díky díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
Aricak0
Newbie
10. 11. 2014   #8
-
0
-

Tak ještě malá zrada:

Když jsem dal vše do cyklu tak mě to při druhém cyklu napíše:

Fatal error: Cannot redeclare getLastId() (previously declared in /opt/lampp/htdocs/xampp/ecart-16-09/objednavky.php:234) in /opt/lampp/htdocs/xampp/ecart-16-09/objednavky.php on line 233

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 11. 2014   #9
-
+1
-
Zajímavé

funkce se obvykle definuje jen jednou, tudiz se moc casto do cyklu nedava ... chce to treba nekde k otevreni databaze nebo tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Aricak0
Newbie
10. 11. 2014   #10
-
0
-

No jasně, ta funkce musí být mimo cykl. Už to jede. Díky jsem tupec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.40.80.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

MSSQL - PHP — založil el

PHP a MSSQL — založil Kowalsky95

Pripojeni PHP z Linuxu k MSSQL — založil harvy76

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý