Chyba při potvrzování klávesou Enter – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba při potvrzování klávesou Enter – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba při potvrzování klávesou Enter – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

12. 11. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, snažím se vytvořit něco (handler?) pro to, aby se po stisknutí enteru vypsalo to, co je v Textboxu (jsem začátečník a snažím se na to přijít, proto jen samoúčelná věc). Kód vypadá takto:

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void textBox1_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
        {
            if (e.KeyCode == Keys.Enter)
                MessageBox.Show(textBox1.Text);
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            MessageBox.Show(textBox1.Text);
        }
    }
}

Mým problémem je to, že u "KeyCode" mi vyskakuje chyba:
"'System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs' does not contain a definition for 'KeyCode' and no extension method 'KeyCode' accepting a first argument of type 'System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)"


Není mi jasné, proč mi to odmítá fungovat, ve starším vlákně jsem našel naprosto stejný způsob, jakým se to vyřešilo, a nikdo si na nic nestěžoval. 
Pravděpodobně jsem někde udělal něco špatně, ale nevím kde, budu rád za každou radu :) 
P.S. To s tím tlačítkem tam je jako druhý mechanismus pro stejnou věc, žádný jiný smysl to nemá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.78.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
12. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 honza0297
Je to sice C#, ale musíš to navěsit na KeyUp (tam je dostupné KeyCode).

Radek Chalupa
- individuální konzultace a školení programování (C/C++, C#, WinAPI, COM, ATL, ActiveX, NET Framework, MFC)
- vývoj software na zakázku
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
15. 11. 2014   #3
-
0
-

Mockrát díky za pomoc, všechno už funguje. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.78.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Potvrzení klávesou ENTER — založil aTTix

Potvrzovani spusteni — založil insider

Potvrzovaní z obrázku — založil Jan Malý

Chyba při kompilaci — založil remmidemmi

Chyba pri hladani v DB — založil Tayson

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý