Prosím o radu,mám kompilátor Visual c++ 6.0,který byl přiložený ke knize c++ za 21 dní - ale nejdou s ním vytvářet exe soubory.Zajímalo by mě,jak se dostat zdarma k nšjaké verzi tohoto kompilátoru,aby šly exe soubory vytvářet - jak konzolové,tak Windowsovské a kde mám zde hledat standartní knihovnu a kde ji mám hledat v překladačí dev c++?
Fórum › C / C++
Standartní knihovna
visual studio express 2005 je free vcetne komercniho vyvoje
link pres google
dalsi prichazi vhod:
code::blocks
a kde mám zde hledat standartní knihovnu a kde ji mám hledat v překladačí dev c++
ze by slozka include ?
ERROR, ja mam to iste a vytvoril som exe. Takze bude chyba v postupe vytvarania.
6.0 už nepouživam ale postup bude nejaky taky:
novy projekt - konzolova aplikacia
vložiť novy subor .cpp
napisať kod
a ten vykričnik (compile and run)
a nezabudni 2x cin.get() ;)
hmm asi nechapes on ma vc++ 6.0 z toho cd tedy naku trialku, ktera je proste limitovana, uz se to tady resilo !
Dev-C++ je taky reseni :)
Mimochodem DevCpp je k té knize přiložený taky.
Já jsem dodržel přesně postup,který je v publikaci k úplně prvnímu programu,ale exe vytvořit nelze.A kam mám napsat to cin.get - do fce main?,nebo hned na úvod - Já začínám!!!!!!
A ještě 1 věc - pořád zkouším kompilovat v dev,pořád mi to háže stejnou hlášku,které nerozumím - pouze to, že chybí input soubor,nejde to linknout a netuším proč.Dokonce jsem zkusil naimportovat projekt z visual c++,mimochodem ten funguje a i potom to háže nějaké nesmyslyNemá se nějak nastavit ten kompilátor?Nebo to mám zkusit přeinstalovat?Už jsem dost naštvanej....
Používám téže Visual Studio C++ 06 Introduction Edition. Přestup z Dev-C++ je sice trochu obtížnější, ale teď již Devko nemám :) Takže po té, co máš program hotový, dej F7 a mělo by to jí. Teď si nejsem přesně jistý, zda-li musíš vytvořit projekt či ne. Nicméně se soubory defaultně hází do C://Program Files/Microsoft Visual Studio/ My projects. Kdyžtak nejdříve vytvoř projekt ;)
mpilátor: Default compiler
Spouští se g++.exe...
g++.exe "C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\MyProjects\Vypis46\ex46.cpp" -o "C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\MyProjects\Vypis46\ex46.exe" -ansi -traditional-cpp -pg -g3 -I"C:\Dev-Cpp\lib\gcc\mingw32\3.4.2\include" -I"C:\Dev-Cpp\include\c++\3.4.2\backward" -I"C:\Dev-Cpp\include\c++\3.4.2\mingw32" -I"C:\Dev-Cpp\include\c++\3.4.2" -I"C:\Dev-Cpp\include" -L"C:\Dev-Cpp\lib" -lgmon -pg -lobjc -g3
C:\Dev-Cpp\Bin\..\lib\gcc\mingw32\3.4.2\..\..\..\..\mingw32\bin\ld.exe: cannot find -lobjc
collect2: ld returned 1 exit status
Provádění ukončeno
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Knihovna GD — založil Michal115
Ellib knihovna — založil Jakub
C# video knihovna — založil Tony