Java Pomoc - Jsem začátečník – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java Pomoc - Jsem začátečník – Java – Fórum – Programujte.comJava Pomoc - Jsem začátečník – Java – Fórum – Programujte.com

 

Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
13. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
Vyvíjím takové "přihlašování" pomocí čísel, mám základní znalosti jazyku Java, tak prosím neodpovídejte odborně, ale spíše jako pro blbečky (Jako pro mne)..
Děkuji :
Chybu máte podtrženě..
Zde je kod : 

import java.util.Scanner;


public class prihlaseni {

    @SuppressWarnings({ "resource", "unused" })
    public static void main(String[] args) {
        int cislo1 = 95863;
        int cislo2 = 159852;
        float prihlaseni = cislo1 + cislo2;
        Scanner in = new Scanner(System.in);
        System.out.println("Zadejte prihlasovaci cislo:");
        String vstup = in.nextLine();
        if (vstup == 255715.0) {
            
        }
    }

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.213.–
lukas.balaz0
Super člen
13. 11. 2014   #2
-
0
-

Jave sa nevenujem, ale zdá sa mi, že problém je, že porovnávaš string a desatinné číslo. Ale možno sa mýlim, nebolo by od veci dať sem aj znenie chyby.

btw kód vkladaj pomocou tlačítka zdrojový kód v možnostiach písania príspevku, bude to tak čitateľnejšie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
Flowy0
Věrný člen
13. 11. 2014   #3
-
0
-

#1 Radek
porovnavas instancie stringu ... ak chces porovnat hodnotu stringu tak musis porovnat sposobom "255715.0".equals(vstup)

vsimni si tiez tych uvodzoviek ... ty si porovnal float cislo so vstupom ktory bol String ... toto ti nemohlo ani zkompilovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.208.41.–
https://github.com/Flowy
Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
13. 11. 2014   #4
-
0
-

Flowy :
Takže toto: 

if (vstup == 255715.0

Nahradím : 

if (255715.0".equals(vstup) {

}

?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.213.–
Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
13. 11. 2014   #5
-
0
-

Dobře funguje to tak..
A co když to budu chtít dát v záporu?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.213.–
ingiraxo+15
Grafoman
14. 11. 2014   #6
-
0
-

#5 Radek
První varianta je, že budeš číst floaty (pokud chceš mít přihlášení jako desetinný číslo).. tohle řešení není moc dobrý, protože pokud to řádně neošetříš, tak při zadání jiného znaku než číslo app spadne.. proto je lepší používat čtení řádku (tak jak si to napsal)

public static void main(String[] args)
{
    Scanner in = new Scanner(System.in);

    int cislo1 = 10;
    int cislo2 = 20;
    float prihlaseni = cislo1 + cislo2;

    System.out.print("Zadejte prihlasovaci cislo: ");
    // Float vstup = in.nextFloat(); // moc nedoporucuji, ale je to tez validni
    String vstup = in.nextLine();

    // pro negaci dej pred "vstup" vykricnik
    if (!vstup.equals(prihlaseni)) {
        System.out.println("Fuuuu..");
    } else {
        System.out.println("Jsi prihlasen!");
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Jsem upnej zacatecnik v OpenGL — založil Dominik Rozporka

[Dotaz] Java začátečník — založil geryeo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý