Java - Nevím zda jít dál.. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - Nevím zda jít dál.. – Java – Fórum – Programujte.comJava - Nevím zda jít dál.. – Java – Fórum – Programujte.com

 

Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
13. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
Učím se z tohoto webu, ale i z YB, a nějak to všechno přestávám chápat.. nevím ale už je to na mne asi moc těžké, mam na to počkat a nebo jít dál a dál a má mi být jedno zda chápu či ne ?

Zatím jsem vytvořil :

import java.util.Scanner;


public class program {

	public static void main(String[] args) {
		System.out.println("Vítejte v ***, v0.1");
		System.out.println("Vytvořeno : Radkem No****");
		Scanner in = new Scanner(System.in);
		System.out.println("Zadejte svoje přihlašovací jméno:");
		String jmeno = in.nextLine();
		if ("admin".equals(jmeno)) {
			Scanner inh = new Scanner(System.in);
			System.out.println("Zadejte heslo:");
			String heslo = in.nextLine();
			if ("7*******".equals(heslo)) {
				System.out.println("Úspěšně jste se přihlásili.");
			} else {
				System.out.println("Zadali jste špatné heslo.");
				System.out.println("System bude vypnut!");
				System.exit(0);
			}
		} else {
			System.out.println("Zadali jste špatné jméno.");
			System.out.println("System bude vypnut!");
			System.exit(0);
		}
		System.out.println("Jakou akci chcete provést?");
	}
}

Jinak nic víc jsem asi neudělal.. Já vím že je to bída.. zvládla by to i moje babička, ale dál fakt už nevím jak chápat věci z YT.. Už mi to nějak neleze do hlavy, ale zase hraní her mě nebaví..
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.213.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 Radek
určitě vydrž a pokračuj... není na tom nic, co by se nedalo naučit. A někomu to holt trvá déle a někomu méně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Flowy0
Věrný člen
14. 11. 2014   #3
-
0
-

   

"admin".equals(jmeno)

ak chapes tento riadok tak si dost daleko ... odporucam prejst si teoriu v tutorialoch od oracle (minimalne ich pouzivat ako prvu reference zo zaciatku)

v tom co si napisal je ale velmi malo z OOP a tymto sposobom sa java sice da pisat ale v C jazykoch by to bolo vhodnejsie ... skus si pozriet nejake uvody do OOP alebo rovno guide ako zacat OOP v jave

PS: pozri si nejake name convetions ... pomozu tebe aj tym co budu citat tvoj kod

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.177.–
https://github.com/Flowy
Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
14. 11. 2014   #4
-
0
-

   

"admin".equals(jmeno)

Toto mi tady někdo poradil..
A ohledně OOP? Kde se to naučit?
Já znám jenom Metody..

A pokud sem to dobře pochopil... tak tedko mám dofrčet tutoriály a začít s OOP ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.213.–
Flowy0
Věrný člen
14. 11. 2014   #5
-
0
-

nauc sa ako funguje java ... datove typy, vytvaranie objektov, volanie metod, parametre (pass by reference a pod) ... ak je moznost tak tutorialy vzdy vyber tie ktore budu mat blizsie k oop

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
Kit+15
Guru
14. 11. 2014   #6
-
0
-

#4 Radek
Pro výuku OOP v Javě se mi líbila kniha od Bruce Eckela: Myslíme v jazyku Java - v originále "Thinking in Java". Originál je sice lepší než překlad, ale aspoň si můžeš vybrat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ingiraxo+15
Grafoman
14. 11. 2014   #7
-
0
-

#1 Radek
Rozhodně s tím nepřestávej. Začátky jsou težší, ale základy jsou ve všech jazycích stejný. Potom to už jde samo.
Konkrétně pro javu existuje tuna materiálu a videii, takže hledej a zkoušej. Doporučuju se více učit praxí než čtením knih.

Co se týče toho kódu, tak zbytečně vytváříš nový scanner, stačí jeden pro celou app.

Trochu jsem upravil tvůj kód, můžeš to použít jako inspiraci pro budoucí zkoušení ;) 

import java.util.HashMap;
import java.util.Map;
import java.util.Scanner;

@SuppressWarnings({ "serial", "resource" })
public class Demo
{
    private static final Map<String, String> USERS = new HashMap<String, String>()
    {
        {
            put("admin", "heslo");
            put("root", "toor");
        }
    };

    // vykona se pouze tehdy, kdyz se uzivatel uspesne prihlasi
    private static void userLogged(String login)
    {
        System.out.printf("Uzivatel [%s] se prihlasil ;-)", login);
    }

    // trochu stromecek :) Bylo by dobre to rozsekat na casti (treba zkus sam)
    public static void main(String[] args)
    {
        final Scanner in = new Scanner(System.in);

        System.out.println("Vitej v aplikaci X\n");
        String login;

        while (true) {
            System.out.print("Jmeno: ");
            login = in.nextLine();

            if (USERS.containsKey(login)) {
                String password;

                while (true) {
                    System.out.print("Heslo: ");
                    password = in.nextLine();

                    if (USERS.get(login).equals(password)) {
                        userLogged(login);
                        System.exit(0);
                    }
                    System.out.println("Spatne heslo!");
                    break; // vynuti zadat login znovu
                }
            } else {
                System.out.printf("Zadny uzivatel [%s] neexistuje!%n", login);
            }
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Kit+15
Guru
14. 11. 2014   #8
-
0
-

#7 ingiraxo
Velkou výhodou té knihy je, že od začátku jede ve stylu OOP a vede čtenáře k tomu, aby si ty příklady hned zkoušel.

Uvedené procedurální řešení není pro Javu zrovna typické.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ingiraxo+15
Grafoman
14. 11. 2014   #9
-
0
-

#8 Kit
Ano, takové knihy jsou dobré, ale řekni mi, kolik lidí si při čtení bude datlovat kusy zdrojáku, aby si oveřily, že autor nekecá? :-) Spíš pustí YT nebo nějaký online tutoriál, kde jde  kód i zkopírovat nebo si stáhnout ukázku.

To neber tak, jako že knihy v žádným případě, ale přeci jenom existují modernější způsoby a i rychlejší.

S procendurálním řešení aplikací máš pravdu. Sám nemám rád takové řešení, ale nechtěl jsem zas vybalit komplexní řešení logovacího systému. To si může zkusit sám - přepsat do oop.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
SVKSuli0
Newbie
25. 11. 2014   #10
-
0
-

Ja som sa dost naucil od tohoto tipka na youtube http://www.youtube.com/watch?v=rBQ96up-O5Y&index=1&list=PLCC47AEAE0BCC4C0C ma tam dost zauimavych vydei v cz jaziku urcite ti pomoze. :)

Inak ja som sa tiez ucil programovat sam, zacal som asi pred rokom stim ze som sa zacal ucit vytvarat web stranky nebolo to take zlozite kedze mi na to stacil textovy dokument a nemusel som tam pisat nejak vela veci aby mi to vobec ficalo tak sa mi dost dobre zacalo ucit programovanie, potom som presiel na program C# ten je podobny ako java tiez tam vytvaras aplikacie aspon podla mna je jednoduchsi a nerobilo my problem podla nejakych navodou spravit aplikacie ako je helloWorld, kalkulacka, kalendar a pohrat sa snimi skusat upravovat po svojom a tak. potom som presiel na tvorenie hier v Unity3D vpodstate tam slo vzdy o to iste akurat som sa zoznamil s jazikom javascript a mohol som ho porovnat s C++ lebo tam som si mohol vybrat v com to chcem pisat a vela navodou bolo pisane aj v tom aj v tom, stim som sa hral asi pol roka.

teraz asi mesiac sa ucim javu a musim povedat ze zo zaciatku som tiez mal stoho zmetok nechapal som preco musim niektore veci pisat tak alebo tak ale staci ked si dam do googlu napr how to use jButton tam mi da rozne priklady a vystetlenia ako to funguje a skusam :D casom si takto prejdem vsetko co potrebujem vediet hlavne by som povedal ze najlepsie sa to uci ked uz mas v hlave nejaky napad na nejaku jednoduchu aplikaciu ktoru by si chcel skusit vytvorit a potom uz len postupne hladas ako to spravit. :) 

tak nejak sa to ucim ja tak snat som ti nejak pomohol. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.26.–
Kit+15
Guru
25. 11. 2014   #11
-
0
-

#10 SVKSuli
Na podobných videích mi vadí hlavně fakt, že autoři neumí zvětšit písmo tak, aby bylo něco vidět. Sám používám písmo 14px, které se mi na programování osvědčilo. Velkou bílou plochu vpravo od zdrojáku (za 80. sloupcem) přece nikdo nepotřebuje a metoda se mi na stránku vejde celá. U titěrného písma vidím tendenci začátečníků psát dlouhé řádky a řádky oddělovat zbytečnými prázdnými řádky.

Praxe ukázala, že programátoři, kteří alespoň zpočátku nepoužívají žádné IDE, se základy jazyka naučí mnohem rychleji. Jenže diváci chtějí vidět omalovánky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
SVKSuli0
Newbie
25. 11. 2014   #12
-
0
-

#11 Kit
tak ono to neni zas take zle akuraz si musis dat HD kvalitu a zvecsit to potom je to fajn na take zaklady ktore tam popisuje to je dobre a si myslim ze on sam to tam pise a formatuje dost prehladne a pokial to niekto od neho bude doslova kopirovat tak sa nauci, ja som vecsinou isiel podla takychto navodou tak ze som ich doslova kopiroval a potom som sa stym hral, nikdy som to neformatoval podla seba. lepsie sa my potom opravovali pripadne chiby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.201.–
Kit+15
Guru
25. 11. 2014   #13
-
0
-

#12 SVKSuli
Když to dám na HD a zvětším na fullscreen, tak je to písmo stále příliš prťavé. Jak s takovými blechami někdo může pracovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ingiraxo+15
Grafoman
25. 11. 2014   #14
-
0
-

#13 Kit
mé to též vadí, podle mě by videa tohoto typu měli dávat přednost čitelnosti a jednoduchosti... buď jsem narazil na videa, kde měli mrňavý písmo nebo kde písmo bylo sice ok, ale obsah na nic

14px je zas moc podle me a pokud používáš 80 sloupce, tak 14 musí být snad pár slov na řádek... já teda používám a se mi o osvědčilo 11px consolas (výchozí je snad 9-10px všude) a 120-140 sloupce (na tomhle nastavení dělám všude)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Kit+15
Guru
25. 11. 2014   #15
-
0
-

#14 ingiraxo
80 znaků/řádek programu úplně stačí. Zejména pokud máš max. dvě tečky (v PHP ->) na příkaz. 20 řádek/metodu je také ažaž. Aspoň nepřekročíš max. 4 úrovně odsazení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.42.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý