Prosím o radu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosím o radu – Pascal – Fórum – Programujte.comProsím o radu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Buránek0
Duch
16. 11. 2014   #1
-
0
-

 Dobrý den, mám následující program. Zadání je, abych do vstupu napsal jakákoli čísla dat. typu longint ukončená nulou a následně se přes funkci vypíše, zda li je číslo palindrom či ne (čte se stejně od zadu jako od předu...). Funkci jsem myslím napsal dbře, jen potřebuji poradit jak s tím, aby mi funkce projela všechny zadané hodnoty a až poté je vypsala??? Přikládám svůj zdrojový kod. Předem moc děkuji!


program palindrom;

var cislo,ib,c,d,: longint;

function pal(cislo:integer): longint;

begin b:= cislo; c:=0;

if cislo <> 0 then repeat

d:= cislo mod 10;

c := c*10 + d;

cislo := cislo div 10 until cislo=0;

if c=b then writeln(b);

end;

begin repeat readln(cislo);

 until cislo = 0;

end;

end.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.201.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
16. 11. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Buránek
V tom programu máš sysntaktické i logické chyby, nejde ani přeložit, máš pracovat s longintem, do funkce ale předáváš integer, používáš funkci která ale nic nevrací, navíc ji v hlavním programu ani nezavoláš, takže to vlastně vůbec nic nedělá...

Tvůj dotaz je navíc zmatený, funci máš navrženou na jedno číslo, nic se nikam neukládá, takže zařídit, aby "funkce projela všechny zadané hodnoty a až poté je vypsala" nelze nijak. Navíc u takovýchto školních zadání se nic podobného ani neočekává - většinou se pro každé zadané číslo rovnou vypisuje výsledek, pokud bys to chtěl opravdu až vše na závěr, musel by sis všechna ta zadaná čísla ukládat (třeba do pole)

Až ten program opravíš, aby šel přeložit a tu funkci volal, tak ti to pro každé zadané číslo buď nevypíše nic nebo zopakuje zadané číslo (nemělo by to raději vypsat něco jako: zadané číslo je/není palindrom???)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
16. 11. 2014   #3
-
0
-

#2 JoDiK
Jo a pokud bys chtěl panu učiteli udělat radost, tak když už to máš navržené pomocí funkce, tak ji uprav tak, že funkce jenom zjistí stav a vrátí logickou hodnotu ano/ne. V hlavním programu pak teprve vypisuj, co ta funkce pro zadané číslo zjistila. (Funkce tohoto typu by neměly nic vypisovat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Buránek0
Duch
16. 11. 2014   #4
-
0
-

Pardon, špatně jsem z Pascalu opsal zdrojový kod, na konci mi chybí volání funkce...

stejné datové typy u funkce jsem opravil, obojí mám longint. Jen prosím, potřeboval bych tedy at se mi to vypíše pak vše na jednou, jak to zadám přes to pole?

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.201.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
17. 11. 2014   #5
-
0
-

#4 Buránek

špatně jsem z Pascalu opsal zdrojový kod


Co jsi odkud opisoval?

Každopádně si nejdřív ověř přesné zadání, u těchhle jednoduchých úloh se málokdy očekává práce s polem, ať neděláš něco zbytečně...

A kdybys to jo chtěl, tak ne "jak to zadám přes to pole", ale ta zadávaná čísla si postupně ukládej do pole a až narazíš na ukončovací nulu, tak to pole celé projeď a vypiš co a jak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Prosím o radu !!! — založil ospalka123

Prosím o radu — založil Tom

Prosím o radu — založil dave3++

Prosím o radu — založil Berry309

Prosím o radu — založil sparky29

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý