Asociační třída – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Asociační třída – C / C++ – Fórum – Programujte.comAsociační třída – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomáš
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
19. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý večer,

chtěl bych se zeptat s jakého důvodu se používá asociáční třída, když mám vazbu typu M:N. Nějak mě nedochází ten princip, proč se to musí rozdělovat tou asociační třídou.

Děkuji 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.240.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
19. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 Tomáš
technicky vzato nerozdelujes, ale spojujes..

a nemusi to byt dve tridy, muze to byt spojeni mezi tou samou tridu (jen ruzne instance)

ciste hypoteticky muzes mit tridu  Zamestnanec a chces udrzovat databazi treba meetingu... tak zavedes Meeting s atributama jako datum a cas, delka, seznam ucastniku (instance tridy Zamestnanec) ...  to bys primo v seznamu zamestnancu proste dohromady nikdy nedal

(a delat to nad relacni databazi, tak bys musel mit jeste spojovaci tabulku mezi Zamestnanec a Meeting)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jarek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
19. 11. 2014   #3
-
0
-

#1 Tomáš
Protoze M:N vazbu nenaimplementujes, proto to musis roztrhnout na 1:N, 1:M

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Tomáš
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
20. 11. 2014   #4
-
0
-

A tu asociační třídu musím vytvářet v případě, kdy mezi těmi dvěma třídami potřebuji mít agregaci v případě, kdy se jedná jenom o asociaci, tak to je implementovatelné? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

Třída object v c++ — založil Porcepoque

C# třída se štětcem — založil senol

Třída ve třídě, C++ — založil Luu

Univerzální třída — založil BDS

Virtuální třída — založil Damian

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý