řetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

řetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.comřetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jiří0
Stálý člen
30. 1. 2007   #1
-
0
-

Zdravíčko,

chtěl jsem se zeptat , jestli je v c či c++ možné udělat něco podobného jako v php:

$cislo = 123;
$promenna = "text text text " . $cislo . " text text";

vím že něco podobného jde například při výstupu:

int cislo = 123;
printf("text text text %d text text",cislo);

ale mi jde o to uchovat ten text v nějaké proměnné... lze to nějak udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Reklama
Reklama
ivanhoex
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
30. 1. 2007   #2
-
0
-

char retezec[100];
sprintf(retezec,"bla bla %d", cislo);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jiří0
Stálý člen
30. 1. 2007   #3
-
0
-

super... to funguje... díky moc

ale mám ohledně tohoto další dotaz.

jak je možné že toto mi vypíše "neshoduje"...:



#include <iostream>
#include <stdio.h>

using namespace std;
char text[20];
int main(){
int znak1 = 2;
int znak2 = 1;

char adresa1[5];
char adresa2[5];


sprintf(adresa2 , "%d%d" ,znak1,znak2 );
sprintf(adresa1 , "%d%d" ,znak1,znak2 );

if(adresa1 == adresa2){
cout << "zhoduji se\n";
}else{
cout << "neshoduji se\n";
}
system("pause");
}



Vždyť obě proměnné vytvořím naprosto stejným kódem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
ivanhoex
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
30. 1. 2007   #4
-
0
-

odpoved je opet jednoducha, takto porovnavas adresu pameti(kazdy retezec je jinde), spravne bys me pouzit funkci na porovnvani retezcu
napr.

if(strcmp(adresa1, adresa2) == 0){
...
}

furt pisu z pda ze skoly tak sry za pravopisne chyby

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
30. 1. 2007   #5
-
0
-

kdyz uz C++ tak tridu string a porovnani retezcu pomoci ==

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
ivanhoex
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
30. 1. 2007   #6
-
0
-

zacatecnik píše:#
# kdyz uz C++ tak tridu string a porovnani retezcu pomoci ==



hej co to sakra... jako kdo rika, ze musis pouzivat stringy, kdyz programierujes v c++, ja je pouzivam dle uvazeni, ne ve vsem jsou lepsi nez klasicky pole znaku, ale samozrejme v mnoha ohledech to hodne veci ulehci, ale ty to pises jako ze C++ rovna se string a to je spatny pohled :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
30. 1. 2007   #7
-
0
-

ne ty to pises jako ze jinej pohled nez tvuj pohled je spatny pohled a to je spatny pohled !

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
ivanhoex
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
30. 1. 2007   #8
-
0
-

zacatecnik píše:#
# ne ty to pises jako ze jinej pohled nez tvuj pohled je spatny pohled a to je spatny pohled !



NO COMMENT

tak to pro ty stringy asi nejak takto:



#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

int main()
{
int znak1 = 2;
int znak2 = 1;
string adresa1,adresa2;

adresa1+=znak1; adresa1+=znak2;
adresa2+=znak1; adresa2+=znak2;

if(adresa1 == adresa2) cout<<"zhoduji se\n";
else cout<<"neshoduji se\n";

system("pause");
}

v tomto pripade je to asi pohodlnejsi a klidne to pouzivej ;), ale je to vazne jak kdo chce a jak s tim chce dal pracovat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Podobná vlákna

[VB] řetězce — založil aTTix

řetězce — založil ench

Rozřezání řetězce — založil Jerry123456789

Rozdělení řetězce — založil Martin

Obracení řetězce — založil Marty

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý