Výpis pozic podřetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis pozic podřetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýpis pozic podřetězce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fion
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
22. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý večer,

potřeboval bych poradit s řetězci a podřetězci. Ze vstupu načítám dva řetězce různé délky, po té procházím první řetězec a hledám pozic výskytu druhého řetězce, které pak vypíšu na výstup pomocí funkce "cout". Program mi ale vypisuje jen první pozici, na které se druhý řetězec vyskne :/ co s tím?? s C++ teprve začínám :( děkuji za jakoukoliv radu 

#include <iostream>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <math.h>
#include <string>
#include <ctype.h>
#include <string.h>


using namespace std;

int main()
{
    string str, hledejStr;
    char znak;
    int pozice;

    cout << "Zadejte retezec, hledany retezec a znak:" << endl;
    cin >> str >> hledejStr >> znak;


    for(int i = 0; i < str.size(); i++) {
            pozice = str.find(hledejStr);
    }

    if(pozice < 0) {
        cout << "Retezec " << hledejStr << " nenalezen" << endl;
    } else {
        cout << "Retezec " << hledejStr << " nalezen na pozici " << pozice << endl;
    }

    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
22. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 Fion
V první řadě je lepší použít spíše while, protože nevíš, kolikrát se tam ten text vyskytuje.. potom není potřeba procházet všechny znaky, protože find() ti vrací pozici od které se zase odpíchneš a pokračuješ dál dokud nenerazíš na konec textu

string retezec = "stream key car keyboard mouse";
string hledat = "key";

int pos = 0;
while ((pos = retezec.find(hledat, pos)) != string::npos) {
    cout << "Pozice: " << pos << endl;
    pos++;
}

existují i lepší řešení (rychlejší), ale tohle mi přijde celkem pohodlné

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Fion
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
22. 11. 2014   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Super, děkuju moc, funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 90 hostů

Podobná vlákna

Ohrožování pozic jezdcem — založil MaxDJs

Podřetězce — založil Deivson

Hledání podřetězce — založil Tom1234

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý