Chtěla bych se zeptat na nějaké dobré stránky pro nováčky v Pascalu, popř. kdyby měl někdo nervy mě to učit budu jen ráda :) Děkuji
Fórum › Pascal
Nováček v pascalu
Jinak se chci pochlubit můj první program a funguje asi po 1 hodině
program NejvSpolDelitel;
uses crt;
var a,b:integer;
begin
clrscr;
writeln ('zadej dve prirozena cisla A a B');
read (a);
read (b);
write('GCD (',a,',',b,') = ');
while a<>b do
begin
if a>b then a:=a-b
else b:=b-a;
end;
writeln (a);
readln;
readln;
end.
google = pascal examples
https://www.google.com/search?…
https://www.google.com/search?…
Jen by mne zajimalo, proc mne google smeruje ted vzdy na cz, kdyz na cz je vetsinou velke kulove. Aspon na tabletu mne to hrozne stve a stravil jsem asi 2h nez jsem nasel vsechna nastaveni, ktera hlasi polohu uzivatele a vypnul je. I tak to jeden z prohlizecu obchazi, ale uz jsem nemel nervy hledat v jeho nastaveni :)
Viz odkaz v podpisu, třeba ti to pomůže. Kdyby ne, tak je tam celá sbírka odkazů na další zdroje.
Moje stránka.
Přeháníš :-). A není zač.
Pro ostatní: výsledky našeho snažení sem dám cca do týdne. Nejzajímavější kousek byl jeden ne úplně běžný třídicí algoritmus, zbytek byly většinou různé aplikace cyklů, polí a záznamů.
Zasláno z mobilního telefonu.
Moje stránka.
Takže ty slíbené výsledky:
ověřování palindromů
počítání znaků v textu
třídění pole radixsortem
Pokud to tu náhodou čte příslušný pan profesor, tak rovnou přiznávám, že ten radixsort je moje dílo (a jen tak mimochodem, rekurze a bitové operace jsou na první semestr docela masakr). Zbytek Lilien s trochou nápovědy vyřešila sama.
Moje stránka.
Jestli máš nějaký dostatečně přesvědčivý důvod, proč by se to nemohlo vyřešit tady na fóru, tak se zbytečně neptej a rovnou se ozvi.
Moje stránka.
Zatím mi pořád ještě nic nepřišlo. Jestli je to ještě aktuální, zkus to znovu, případně jinou cestou (kniha, fórum atd.).
Moje stránka.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Os v Pascalu — založil Honza
Z C do Pascalu — založil Momok
Ukol v Pascalu — založil chokolate