Opakování čísel v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Opakování čísel v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.comOpakování čísel v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Daran
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den

Mám tu jeden problém a doufám že mi nějak poradíte. Potřeboval bych nějak upravit tenhle kod, aby se mi po každém zadání čísla napsalo, jestli se to číslo už zadávalo nebo jestli se opakuje.

                                                                                                                                   Děkuji

#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <stdio.h>
int main()
{
	
int i,j,x,pole[10];
	
  for(i=0;i<=9;i++){
	
	do
	{
		printf("Zadej %d. cislo:  ",i+1);
		scanf("%d",&x);
		
		   if((x < 0)||(x > 50))
		   {
		   	
		   	  printf("cislo neodpovida\n");
		   	
		   }
		   
		   pole[i] = x;
		
	}while((x < 0)||(x > 50));

  }
  
    printf("Vase zadana cisla\n");
	
	for(i=0;i<=9;i++)
	{

	 	printf("%d ",pole[i]);
	 	
	}
	
	
	getch();
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.70.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
30. 11. 2014   #2
-
0
-

po zadani cisla a kontrole, jestli je v rozsahu, to sjedes cyklem vuci poli predchozich hodnot, zda tam uz to same neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
30. 11. 2014   #3
-
+1
-
Zajímavé

pokud je to v c++, tak to můžeš udělat takto (pro zadání 10 unikátních čísel v rozmezí 0-50) 

int main()
{
    set<int> cisla;

    for (int i = 0; i < 10; i++) {
        while (true) {
            int cislo;
            cout << "Zadej " << (i + 1) << ". cislo: ";
            cin >> cislo;

            if (cisla.find(cislo) != cisla.end()) {
                cout << "Cislo " << cislo << " jiz existuje\n";
            } else if (cislo < 0 || cislo > 50) {
                cout << "Cislo " << cislo << " je mimo rozmezi (0-50)\n";
            } else {
                cisla.insert(cislo);
                break;
            }
        }
    }
    return EXIT_SUCCESS;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý