Pole objektů (krabice) – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pole objektů (krabice) – Java – Fórum – Programujte.comPole objektů (krabice) – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Veverka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 11. 2014   #1
-
0
-

Mohl by jste mi někdo prosím poradit ?

Zadání : Naplnit Sklep náhodně krabicemi 3 barev

Sklep.java

public class Sklep {

    int pocetKrabic;Krabice[] krabice = new Krabice[pocetKrabic];

    public Sklep(int pocetKrabic) {
        this.pocetKrabic = pocetKrabic;
    }

    void rozmistiNahodne() {
        int barva;krabice[0]=Krabice.MODRA;System.out.println(krabice);
        Random random = new Random();
        for (int i = 1; i <= pocetKrabic; i++) {

            barva = random.nextInt(3);

            if (barva == 0) {
                krabice[i] = Krabice.MODRA;
            }
            if (barva == 1) {
                krabice[i] = Krabice.CERVENA;
            }
           if (barva == 2) {
                krabice[i] = Krabice.ZELENA;
            }
        }

Krabice.java : public enum Krabice {
 CERVENA ,MODRA,ZELENA   
}

Děkuji za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d5:ea5e:c853:...–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
30. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 Veverka
1) dávej kód do kód bloku (tlačítko <?)
2) a problém je přesně kde?

pokud máš naplnit sklep krabicema, tak musíš mít definované rozměry sklepa a krabice.. vypočítat kolik se jich tam vejde a potom přes for to prolítnout.. potom na rozdělení barev je v tomhle případě lepší switch a pak uchovávat velikost pole je zbytečný

ale správně by to mělo být spíše takto (pokud budu ignorovat nějaký výpočet velikosti sklepa - pokud tam nějaký vůbec je) 

class Krabice
{
    public BarvaKrabice barva;

    public Krabice(BarvaKrabice barva)
    {
        this.barva = barva;
    }

    @Override
    public String toString()
    {
        return barva.name();
    }

    public enum BarvaKrabice
    {
        CERVENA,
        MODRA,
        ZELENA
    }
}

class Sklep
{
    private static final Random RANDOM = new Random();
    private Krabice[] krabice;

    public Sklep(int pocetKrabic)
    {
        krabice = new Krabice[pocetKrabic];
    }

    void rozmistiNahodne()
    {
        for (int i = 0; i < krabice.length; i++) {
            int barva = RANDOM.nextInt(BarvaKrabice.values().length);
            krabice[i] = new Krabice(BarvaKrabice.values()[barva]);
        }
    }
}

Takto to není omezený pouze na 3 barvy, ale vždy vybere náhodnou z výčtu barev a nemusíš upravovat logiku pokud přidáš další barvu

PS: šlo by to ještě z optimalizovat, kdy ta metoda na generování nebude vytvářet nový instance, ale jen měnit barvy v existujících

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
30. 11. 2014   #3
-
0
-

   

public class Sklep {
	private Krabice[] krabice;

    	public Sklep(int pocetKrabic) {
		krabice = new Krabice[pocetKrabic];
		rnd = new Random();
    	}

	void rozmistiNahodne() {
        	Random random = new Random();
                // Krabice[] choices = Krabice.values();
        	for (int i = 0; i <= krabice.lenght; i++) {
			krabice[i] = Krabice.CHOICES(random.nextInt(CHOICES.size()));
                        // staci aj values()
                        // krabice[i] = choices[random.nextInt(choices.length)];
		}
        }
}

public enum Krabice {
	CERVENA ,MODRA,ZELENA;

	public static final List<Krabice> CHOICES = Collections.unmodifiableList(Arrays.asList(values()));
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.201.–
Flowy0
Věrný člen
30. 11. 2014   #4
-
0
-

#2 ingiraxo
ked zmenis farbu v existujucej instancii tak zmenis farbu existujucej krabice ... nedava to zmysel ani v reale a java by sa spravala rovnako

#3 sleepy
naco ti je krabica ktorej jedina vlastnost je jej farba? takto sa krabice nedefinuju ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
ingiraxo+15
Grafoman
30. 11. 2014   #5
-
0
-

#4 Flowy
co se týkalo tý optimalizace, tak jsem si z nějakého důvodu představoval metodu "pregenerujBarvy"

jinak by přes konstruktor stačilo vytvořit předvygenerovaný pole a jen volat shuffle (případně i s generováním barvy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Pole v objektu — založil foxik

Pole objektu — založil tone

Pole objektů dynamicky? — založil Anonymní uživatel

Pole různých objektů — založil jarda23

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý