popravdě jsem nevěděl, kam přesně směřovat můj dotaz, tak se případně omlouvám. Dělám aplikaci pro operační systém android, ve kterém využívám databázi SQLite. Můj dotaz zní, jsou databáze mezi sebou přenositelné s například MS SQL nebo My SQL? Nebo to nepůjde otevřít a mělo by se to nějak zkonvertovat? Databáze by se měla exportovat z telefonu do PC, kde se má s daty dále pracovat a právě přemýšlím, jestli místo databáze nebude vhodnější použití XML.
ak chces prenasat data tak najlepsie je serializovat ich na serveri do nejakeho formatu (xml/json/csv/...) poslat ich na zariadenie tu ich odserializovat a ulozit cez nejakeho managera do db ... ak chces preniest schemu tak najjednoduchsie bude vytvorit si ju rucne aj pre server aj pre sqlite ... obe by mali podporovat SQL standard (lenze tych je viac verzii) ... ak by si pouzival len zakladnu syntax (povedzme SQL z 1999 alebo 92) potom ti ta schema bude pravdepodobne sediet ale predpokladam ze sql nepoznas ... sprav si nejaky model v univerzalnom modeleri a daj si vygenerovat sql skript pre obe databazy