Cyklus for v PHP s pouzitim Javascriptu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cyklus for v PHP s pouzitim Javascriptu – PHP – Fórum – Programujte.comCyklus for v PHP s pouzitim Javascriptu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tayson0
Stálý člen
2. 12. 2014   #1
-
0
-

Zdravim mam takyto kod ktory mi nefunguje .... chcem aby sa to pole v cykle for zaplnilo. Kod je takyto : 

<script type="text/javascript" >

var __TEST_DATA__ = [];

<?php for($rows=1;$rows<=40;$rows++){ ?>
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(


"<?php echo $data->val($rows,'A');?>"

)
<?php } ?>
</script>

Je to napisane v php subore a chcem aby sa ta premenna $rows inkrementovala. Vie mi niekto poradit kde mam chybu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 12. 2014   #2
-
0
-

$rows se inkrementuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tayson0
Stálý člen
2. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
No to viem ze sa inkrementuje a to chcem ... pretoze chcem aby sa tam do funkcie posielala stale ina hodnota ktora sa meni vo for ... ale nefunguje mi to

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
Tayson0
Stálý člen
2. 12. 2014   #4
-
0
-

#2 KIIV
Konretne neviem ci sa to pole plni v javasctripte

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
KIIV+42
God of flame
2. 12. 2014   #5
-
0
-

Neexistuje "nevim".. jen nedokazu to zjistit... (aka neumim kliknuti pravym tlacitkem na strance a zmacknuti "zobrazit zdrojovy kod stranky")

Nicmene, kdyz tam dam toto: <?php echo $rows;?>

tak to vyflusne toto:

php test.php 
<script type="text/javascript" >
var __TEST_DATA__ = [];
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"1"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"2"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"3"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"4"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"5"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"6"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"7"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"8"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"9"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"10"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"11"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"12"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"13"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"14"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"15"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"16"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"17"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"18"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"19"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"20"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"21"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"22"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"23"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"24"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"25"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"26"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"27"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"28"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"29"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"30"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"31"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"32"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"33"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"34"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"35"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"36"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"37"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"38"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"39"
)
__TEST_DATA__=__TEST_DATA__.push(
"40"
)
</script>

Takze pokud to dela neco jinyho, tak mas chybu kdo vi kde (coz si sem samozrejme pro jistotu nedal)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
3. 12. 2014   #6
-
0
-

Mnooo...

1. prohlizec ma takovou peknou funkci, Zobrazit zdrojovy kod stranky, ktera je fakt velmi sikovna, pokud se snazis pres php vypsat html, css, js kod.

2. objekt typu pole, kdyz ho naplnujes, tak volas jeho funkci (viz google = javascript push example)
https://developer.mozilla.org/…s/Array/push

var sports = ['soccer', 'baseball'];
var total = sports.push('football', 'swimming');

console.log(sports); // ['soccer', 'baseball', 'football', 'swimming']
console.log(total);  // 4

Jak vidis, tak vysledek ve tve promene bude uz po prvnim radku jen cislo a to 1. Nevim, co s tim provede teda dalsi radek, ale bude to rozhodne zajimave :)

3. Proc to nezapise rovnou jako pole
var x = ["23","45","67"];
V php funguje neco jako implode a nebo lze pouzit cyklus s tim, ze jako posledni nebo prvni hodnotu das prazdne value '""'
echo 'var x = [';
cyklus... echo '"23",';
echo '""];';
Dopadne to pak tak, ze mas
var x = ["23","45","67",""];
Coz si pres js dokazes odmazat.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:bda8:f7...–
Řešení
Tayson0
Stálý člen
3. 12. 2014   #7
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#6 peter
No podarilo sa mi to vyriesit tak ze mi to funguje a to ze som prepojil php a js v zapise 

Kod vyzera takto :

var __TEST_DATA__=
[
<?
$COLS = Array("A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M","N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z");
for ($i=0; $i<=$rows; $i++){
	echo "[";
	for ($j=0; $j<=$cols; $j++){	
		echo "'".$data->val($i,$COLS[$j])."'";
		if ($j<$cols) echo ",";
	}
	echo "]";
	if ($i<$rows) echo ",";
}
?>
];
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
4. 12. 2014   #8
-
0
-

http://php.net/manual/en/language.operators.increment.php
$i++ lze pouzit i na pismena

Tem ifkam v cyklu jsem se prave chtel vyhnout pridanim toho prazdneho prvku navic na konci. Nevim, jestli jsi mel assembler, ale z jednoduchych operaci skoky a ifka zerou nejvic casu. To bych dal radeji do JS cyklu -1.
for ($j=0; $j<=$cols; $j++)
for (j=0; j<=cols-1; j++)
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:83a:31e...–
Tayson0
Stálý člen
4. 12. 2014   #9
-
0
-

#8 peter
To s tymi znakmi je dobra vec to si pozriem dakujem.... a ten cyklus ako je to dost rychle ale skusim sa na to pozriet ako mi to odporucas ty. Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.149.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
4. 12. 2014   #10
-
0
-

To je spis napad do budoucna, az budes delat slozitejsi cykly treba nad 50. mil. zaznamy treba import ze souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:83a:31e...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý